Κλειστές λόγω έργων Δικαιοσύνης, Ίδης και Καλοκαιρινού - Δείτε πώς θα κινούνται τα οχήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης

Επί ποδός βρίσκονται από το πρωί συνεργεία του δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο των κυλοφοριακών αλλάγών στο κέντρο της πόλης. Από το πρωί τοποθετούνται κολωνάκια στην οδό Γιαμαλάκη η οποία πλέον γίνεται διπλής κατεύθυνσης.

Αύριο τα συνεργεία θα συνεχίσουν τις αλλαγές στις οδούς Αγίου Μηνά και Κυρίλλου Λουκάρεως ενώ την Κυριακή θα ολοκληρωθεί η σήμανση στην Αβέρωφ, η οποία μέχρι την συμβολή της με την Έβανς θα γίνει διπλής κατεύθυνσης και από εκεί μέχρι την πλατεία Ελευθερίας τα οχήματα θα κινούνται πλέον με αντίστοφη πορεία, δηλαδή από την πλατεία Ελευθερίας προς την πλατεία Κορνάρου.

Από τη Δευτέρα λοιπόν οι Ηρακλειώτες θα κληθούν όχι μόνο να ξεχάσουν όσα ήξεραν για την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης αλλά και για τη στάθμευση στις παραπάνω οδούς καθώς τα σταθμευμένα οχήματα θα απομακρύνονται άμεσα με τη βοήθεια γερανού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Ηρακλείου οι αλλαγές στην κυκλοφορία προβλέπουν τα εξής:

• Την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό  Ίδης και σε τμήματα των οδών  Καλοκαιρινού και  Ψαρομηλλίγγων,

• Την αντιδρόμηση της οδού  Αβέρωφ με κατεύθυνση από την  Πλατεία  Ελευθερίας προς την Πλατεία Κορνάρου,

• Την μετατροπή από μονής σε διπλής κατεύθυνσης  των οχημάτων στην Πλατεία Κορνάρου από την  οδό  Έβανς  έως την συμβολή της με την οδό Κυρίλλου Λουκάρεως,  

• Την μετατροπή από μονής σε διπλής κατεύθυνσης των οχημάτων καθ΄όλο το μήκος των οδών Κυρίλλου Λουκάρεως, Αγίου Μηνά  και Γιαμαλάκη, 

• Την μετατροπή  της  υφιστάμενης νησίδας επί της συμβολής των οδών Έβανς, Αβέρωφ και Πλατείας Κορνάρου ώστε να παρέχεται η δυνατότητα  κυκλικής πορείας των οχημάτων που  εισέρχονται σ΄ αυτήν με την ταυτόχρονη κατάργηση των υφισταμένων φωτεινών σηματοδοτών

• Την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών για την ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων στην συμβολή των οδών 1821 / Κύριλλου Λουκάρεως και Λ. Καλοκαιρινού / Αγ. Μηνά. 

• Η τοποθέτηση εύκαμπτων πλαστικών στον άξονα όλων των οδών Πλ. Κορνάρου, Κυρ. Λουκάρεως, Αγίου μηνά, Γιαμαλάκη για την μετατροπή τους από μονής σε διπλής κατεύθυνσης.

• Δεν επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων στην οδό Αβέρωφ (πλην των διαμορφωμένων εσοχών επί των πεζοδρομίων), επί της Πλ. Κορνάρου, στην οδό Κύριλλου Λουκάρεως, στην οδό Αγ. Μηνά και στην οδό Γιαμαλάκη με την τοποθέτηση πινακίδων Ρ-40,

• Στις κάθετες οδούς της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει τοποθέτηση πινακίδων Ρ-27 ή Ρ-28 ανάλογα, ώστε τα οχήματα να οδηγούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Στην διασταύρωση δε της οδού Αβέρωφ και Έβανς και εκατέρωθεν της οδού Αβέρωφ θα υπάρξει η τοποθέτηση πινακίδας Ρ-7 για την σαφέστερη ενημέρωση των οδηγών. 

• Σε όλες τις κάθετες οδούς των οδών Γιαμαλάκη, Αγ. Μηνά, Κύριλλου Λουκάρεως και πλ. Κορνάρου δεν θα επιτρέπονται οι αριστερές στροφές των οχημάτων με την τοποθέτηση τόσο πινακίδων Ρ-27 εκατέρωθεν των κάθετων οδών αυτών, όσο και με την τοποθέτηση στο σημείο των διασταυρώσεων, εύκαμπτων πλαστικών οριοδεικτών (κολωνάκια) με μεγαλύτερη πυκνότητα. 

• Τοποθέτηση πινακίδας Ρ-50 επί της Λ. Καλοκαιρινού, πριν τη διασταύρωση αυτής με την οδό Αγίου Μηνά.

• Η διατήρηση των υφιστάμενων στάσεων των αστικών λεωφορείων και η δημιουργία νέων επί της οδού Αβέρωφ και πλησίον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά σε απόσταση 50 μέτρων από την υφιστάμενη στάση, προς την Λ. Καλοκαιρινού.

• Η αλλαγή της εισόδου – εξόδου των οχημάτων Δ.Χ.ΤΑΞΙ από τον διαμορφωμένο χώρο της Πλ. Κορνάρου, τα οποία θα εξέρχονται προς την οδό Κυρ. Λουκάρεως / Αγ. Μηνά.