Εξωτερικός αυτοματος απινιδωτης συνολικου κοστους 1500 ευρώ θα φυλάσσεται στο Λιμεναρχείο Σητείας σε περίπτωση ανάγκης.

Παραθοθηκε από τον απερχόμενο ​Π​ρόεδρο του Δ.Σ του  Δημοτικου ​Λιμενικού Ταμείου Σητείας κ. Θεοδωρο Πετρουλάκη ​παρουσια  του ​νέου αντιδήμαρχου​ κ. Χριστουδουλάκη και  της  Προεδρου  της  Δημοτικης  Κοινοτητας  Σητειας  κ.Πλατανακη και  του  Προεδρου  Επαγγελματιων  Αλιαιων  Σητειας  κ.Τσιριγωτη, στο Λιμεναρχη Σητείας κ.Ψαρακη εξωτερικός αυτοματος απινιδωτης συνολικου κοστους 1500 ευρώ που προμηθεύτηκε πρόσφατα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σητείας για να φυλάσσεται στο Λιμεναρχείο Σητείας σε περίπτωση ανάγκης.

Οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές σε δημόσιους χώρους, σώζουν ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή. Τους απινιδωτές τους χειρίζονται εθελοντές ειδικά εκπαιδευμένοι για το σκοπό αυτό. Eίναι συσκευές που χορηγούν ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή ηλεκτροσόκ προκειμένου να επαναφέρουν τον κανονικό της ρυθμό μετά από ανακοπή.

Οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές αναλύουν τον καρδιακό ρυθμό. Σε περίπτωση προβλήματος στην καρδιά χορηγούν κατάλληλα υπολογισμένο ρεύμα για να αποκαταστήσουν τον καρδιακό ρυθμό. Η λειτουργία του ειναι απλη με φωνητική (στα ελληνικά) και οπτική καθοδήγηση σε κάθε βήμα.

Το μηχάνημα θα χρησιμεύσει για την ασφάλεια επιβατων, επισκεπτών και συμπολιτων μας στο λιμάνι της Σητείας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook