Ερώτηση του Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργειο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Με ερώτηση του προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να προχωρήσει η καταβολή όλων των αποζημιώσεων για τις καταστροφές του 2017 στους παραγωγούς της Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Τα έντονα καιρικά φαινόμενα (καύσωνες, παγετός κλπ) που σημειώθηκαν το 2017 προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών και γενικότερα σε ζωικό και φυτικό κεφάλαιο στον νομό Ηρακλείου και στη Κρήτη και ακόμη δεν έχουν καταβληθεί στο σύνολο τους οι αποζημιώσεις των πληγέντων αγροτών-παραγωγών.

Ιδιαίτερα καταστροφές σημειώθηκαν σε υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση, βλέποντας το ήδη μειωμένο εισόδημα τους, να εξανεμίζεται εντελώς με την τελευταία καταστροφή με τον παγετό του Δεκεμβρίου.

επειδή οφείλουμε να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και

επειδή όλοι οι αγρότες παραγωγοί καλούνται να καταβάλλουν υψηλές φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές ενώ το εισόδημα τους διαρκώς μειώνεται

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις για τις καταστροφές του  2017 στους αγρότες και άλλους παραγωγούς της Κρήτης;»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook