Τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στον οικισμό του Κουτσουρά από πολύ ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τεράστιες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στον οικισμό του Κουτσουρά από πολύ ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Τα μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή στις 2 με 3 τη νύχτα έχουν ξηλώσει θερμοκήπια, πέργκολες, ηλιακούς θερμοσίφωνες, φωτοβολταϊκά, πέργκολες, και ένα τουλάχιστον στύλο της ΔΕΗ, ενώ η πόρτα του Δημοτικού Σχολείου ξηλώθηκε βρέθηκε μέσα στο δρόμο.

Αυτή είναι η εικόνα που αντίκρισαν το πρωί οι κάτοικοι του Κουτσουρά, ενώ οι ζημιές που έχουν γίνει μέχρι τώρα αντιληπτές αφορούν την περιοχή του Κουτσουρά από τον αστυνομικό σταθμό μέχρι και την έξοδο προς το Μακρύ Γιαλό, κάποιοι ογκόλιθοι είναι γνωστό που έχουν βρεθεί στο δρόμο κοντά στο Ορεινό, ενώ είναι άγνωστο ως αυτή την ώρα αν υπάρχουν και αλλού ζημιές.

Ο αντιδήμαρχος Μακρύ Γιαλού κ. Βρυγιωνάκης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι έκανε λόγο για 4-5 θερμοκήπια που σχεδόν εξαφανίστηκαν και άλλα που έχουν υποστεί ζημιές, ενώ μια πέργκολα που ξηλώθηκε βρέθηκε πάνω σε δύο αυτοκίνητα.

Η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα από την ώρα της θύελλας  στις 2 τα ξημερώματα μέχρι και τις 08:30 περίπου το πρωί όταν και αποκαταστάθηκε η παροχή του ρεύματος.

Ο κ. Βρυγιωνάκης τόνισε πως για τις καταστροφές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες πρόκειται να γίνει αναγγελία ζημιάς, και κάλεσε όσους έχουν ζημιές να τις δηλώσουν στο δημοτικό κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook