Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένει ότι η ανάπτυξη θα συνεχιστεί στη ζώνη του ευρώ, αλλά σε \”μέτριο\” επίπεδο και σε ένα πλαίσιο αβεβαιότητας \”ιδιαίτερα υψηλό\” σε ότι αφορά τον προϋπολογισμό, εκτίμησε ο πρόεδρος της, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

\”Συνεχίζουμε να εκτιμούμε ότι η ζώνη του ευρώ θα σημειώσει ανάπτυξη σε ένα μέτριο ρυθμό\”, είπε κατά τη διάρκεια ακρόασης ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

\”Η αβεβαιότητα παραμένει ιδιαίτερα υψηλή\” λόγω της ευάλωτης δημοσιονομικής κατάστασης πολλών χωρών, πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, κάλεσε επίσης τις κυβερνήσεις της ζώνης του ευρώ να εφαρμόσουν \”πλήρως και έγκαιρα\” τα μέτρα που είχαν υποσχεθεί κατά τη σύνοδο κορυφής στις 21 Ιουλίου για να αντιμετωπιστεί η κρίση του χρέους.

\”Η πλήρης και έγκαιρη εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου είναι απαραίτητη. (…) Η αποφασιστικότητα των άλλων κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ να τιμήσουν την υπογραφή τους είναι ένα βασικό στοιχείο για να επιστρέψουμε σε υγιή δημόσια οικονομικά και να συμβάλουμε στη σταθερότητα των αγορών\”, δήλωσε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook