Μια ζεστή σαλάτα όλο νοστιμιά!

Υλικά 

500 γρ. πατάτες μικρές, κατά προτίμηση βιολογικές, με τη φλούδα τους, πλυμένες και κομμένες στη μέση (αν βρούμε μεγαλύτερες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια)
1 μικρό μπρόκολο, σε μπουκετάκια
200 γρ. μπέικον, σε λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), κομμένη σε λωρίδες
2 κουτ. σούπας ξίδι, κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί
150 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας λάδι τρούφας (προαιρετικά είναι ελαιόλαδο αρωματισμένο με λευκή ή μαύρη τρούφα, με ιδιαίτερα έντονη γεύση και άρωμα – σε μεγάλα παντοπωλεία και ντελικατέσεν)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Bάζουμε σε ένα ταψί τις πατάτες, τις αλατίζουμε, τις περιχύνουμε με τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν

Παράλληλα, σε μια βαθιά κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε το μπρόκολο για περίπου 1 – 2 λεπτά, ίσα να μαλακώσει ελαφρώς, και το στραγγίζουμε.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον (χωρίς λάδι) για περίπου 2 -3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τις ζεστές πατάτες, το μπρόκολο, το μπέικον, την πιπεριά Φλωρίνης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Ανακατεύουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το ξίδι και το λάδι τρούφας (αν βάλουμε). Περιχύνουμε με το λαδόξιδο τη σαλάτα και σερβίρουμε.

kathimerini.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook