Ανακοίνωση της Γραμματείας Ηρακλείου της ΠΑΣΕΒΕ για τη ρύθμισή των 120 δόσεων για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία:

“Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να “χρυσώσει το χάπι” της αντιλαϊκής πολιτικής που ακολουθεί με τη νέα ρύθμιση μέχρι 120 δόσεων για χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορία, δεν μπορεί να διαγράψει τις ευθύνες της για τη σκληρή καθημερινότητα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συνάδελφοι.

Από τη νέα ρύθμιση άλλωστε, που είχε ανακοινωθεί εδώ και μήνες με τις αντίστοιχες τυμπανοκρουσίες περί “δίκαιης ανάπτυξης”, απορρίπτονται εξαρχής αυτοί που την έχουν περισσότερο ανάγκη. Χιλιάδες συνάδελφοι που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και πνίγονται στα χρέη, χιλιάδες άλλοι που λόγω χρεών προς το Ταμείο αδυνατούν να βγουν στη σύνταξη.

Για όλους τους υπόλοιπους που θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τις συμπληγάδες των προϋποθέσεων που θέτει η νέα ρύθμιση (κριτήρια βιωσιμότητας της επιχείρησης, λόγος χρεών προς το εισόδημα κλπ.) η όποια προσωρινή ανάσα μιας ακόμα ρύθμισης δεν θα αντιστρέψει το Γολγοθά της ταυτόχρονης πληρωμής παλιών και νέων υποχρεώσεων. Αυτό επιβεβαιώνει και η εμπειρία προηγούμενων ρυθμίσεων από τις οποίες έχουν ήδη αποβληθεί χιλιάδες συνάδελφοι που είχαν αρχικά ενταχθεί σε αυτές.

Καμιά ανοχή!

Κανένα συγχωροχάρτι στην πολιτική που μας οδηγεί στα χρέη και τα λουκέτα.  

Δεν διορθώνεται! Μόνο ανατρέπεται! 

Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των αυτοαπασχολούμενων να μη συναινέσουν στο πανηγυρικό κλίμα περί “επιστροφής στην κανονικότητα” που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση. Επιδιώκει να συνεχίσει χωρίς εμπόδια την επίθεση στα δικαιώματα αυτοαπασχολούμενων, μισθωτών, συνταξιούχων, προκειμένου να ενισχύσει την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων και των μονοπωλίων. Αυτό επιβεβαιώνει και η κατάθεση νέου γύρου προαπαιτούμενων στη Βουλή τις αμέσως επόμενες μέρες, η εφαρμογή παλιών και νέων μέτρων που είναι σε εξέλιξη.

Καλούμε τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία να δυναμώσουν την πάλη τους για την ανατροπή αυτή της πολιτικής. Να δυναμώσουν τις πρωτοβουλίες τους ενάντια στη βαριά φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και τη συνεχή περικοπή παροχών, δικαιωμάτων, συντάξεων κλπ. Να παλέψουν αποφασιστικά ενάντια στις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, να καταργήσουν στην πράξη την ποινικοποίηση των αγώνων ενάντια σε αυτούς, που η κατά τα άλλα “φιλεύσπλαχνη” κυβέρνηση ψήφισε στα κλεφτά με χριστουγεννιάτικη τροπολογία.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, ετοιμαζόμαστε για συλλαλητήριο-απάντηση στην Κυβέρνηση την μέρα που θα φέρει το νομοσχέδιο στην βουλή με τα δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα μέτρα.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

Την άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο, όπως ισχύει για όλους. Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ. Προοδευτική αύξηση της φορολογίας για το μεγάλο κεφάλαιο στο 45%.

Τον άμεσο τερματισμό των κατασχέσεων και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις δανείων κλπ. Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.

Τέρμα στις νέες περικοπές σε συντάξεις – παροχές – επιδόματα. Άμεση ανάκτηση των απωλειών σε συντάξεις και παροχές Υγείας – Πρόνοιας, δωρεάν για όλους. Σύνταξη σε όλους όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook