Ανακοίνωση Υπεύθυνου Θεματικού Τομέα Υγείας ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Γιώργου Παππά:

«Στα αναρίθμητα προβλήματα, τις τραγικές ελλείψεις σε εξοπλισμού, που καθιστούν το σύστημα απόλυτα δυσλειτουργικό και την κυβερνητική ολιγωρία, που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας στη χώρα μας, έρχεται να προστεθεί και η “άτακτη” φυγή χιλιάδων νέων γιατρών στο εξωτερικό.

Mόνο για το 2017 και μόνο από τον ΙΣΑ έλαβαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να εγκαταλείψουν την Ελλάδα 1.293 νέοι γιατροί.

Παράλληλα, με τη φυγή των Ελλήνων γιατρών στο εξωτερικό βρίσκεται σε εξέλιξη και η φυγή, αποχώρηση ή συνταξιοδότηση γιατρών του ΕΣΥ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΠΟΕΔΗΝ), οι ανάγκες σε ειδικευμένους γιατρούς στα νοσοκομεία του ΕΣΥ ξεπερνούν τις 6.000!

Μπορεί ο κ. Τσίπρας να διαδίδει πως θεραπεύει πληγές και σπάει αποστήματα χρόνων που ταλαιπωρούσαν τη Ελλάδα, ωστόσο ο τομέας της υγείας στη χώρα μας παραμένει ο “μεγάλος ασθενής” του οποίου η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται, με την φυγή των νέων γιατρών στο εξωτερικό να αποτελεί πραγματική “αιμορραγία”».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook