Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Ε.Κ), θα υλοποιήσει Πρωτοβουλία σχετικά με  την ανάδειξη  “ Κρηνών” του τόπου μας.

Ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Ε.Κ), θα υλοποιήσει Πρωτοβουλία σχετικά με  την ανάδειξη  “ Κρηνών” του τόπου μας.

 

Λόγω της ανάγκης να καταδείξουμε πρώτιστα εμείς οι ίδιοι την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική σημασία της Εκπαίδευσης στον Πολιτισμό και τον εναλλακτικό Τουρισμό στον τόπο μας, συνεργαζόμαστε με το Ε.Δ.Ε.Ε.Κ., για μια σειρά από θέματα που απασχολούν την Κοινωνίας μας, (πολιτισμός-τουρισμός, κοινωνική ανάπτυξη & συνοχή, αλληλεγγύη, κοινωνική συμμετοχή)

Σας περιμένουμε να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε από κοινού με τους Πολίτες  ένα Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης που με την ολοκλήρωσή του θα αναδείξει ένα μικρό Πολιτιστικό Μονοπάτι. 

Το μονοπάτι θα αποτελείται από τέσσερις (4) “Σταθμούς-Κρήνες”, στις αντίστοιχες Δ.Ε. του Δήμου μας, και αντίστοιχα τέσσερις περιβαλλοντικές διαδρομές ‘από’ και ‘προς’ τις “Κρήνες-Σταθμούς” (Hot Spots) και θα αναδειχθεί στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης «Κρήνες: Ένα Πολιτιστικό-Κοινωνικό και Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Ζωής».  Πρόκειται επί της ουσίας για ένα Πρόγραμμα Εμψύχωσης και Διασύνδεσης Δομών και Στελεχών αλλά και απλών πολιτών μεταξύ τους και τίθεται σε εφαρμογή από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ) και τον Δήμο Πλατανιά  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε Χανίων, το ΜΑΙΧ, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης.

Η  εν λόγω  Συνάντηση, για την Δημοτική Ενότητα Πλατανιά, θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018  στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε (δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου) και ώρα 18.00-21.00.

Δηλώσεις Συμμετοχής στο  info@cretaadulteduc.gr ή και απευθείας κατά την προσέλευση (17.30-18.00). 

Πληροφορίες: Μαρία Μιχαήλ, Εκπαιδευτικός-Εμψυχωτής Κοινότητας ΕΔΕΕΚ, τηλ. 6945533346 (από 13.30-21.30)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook