Η συμβουλή του γιατρού στα ζευγάρια πριν από το σεξ

Ο έμπειρος Αμερικανός ουρολόγος David Kaufman, μίλησε στο Yahoo News και εξήγησε γιατί τι δεν πρέπει να κάνουν τα ζευγάρια πριν το σεξ!

Πιο συγκεκριμένα η συμβουλή απευθύνεται περισσότερο στις γυναίκες απ’ ότι στους άνδρες.
«Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν τα ζευγάρια πριν το σεξ είναι ότι χρησιμοποιούν την τουαλέτα!».
Όπως ο ίδιος ανέφερε εάν μια γυναίκα πηγαίνει στην τουαλέτα πριν τη σεξουαλική επαφή μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές να πάθει ουρολοίμωξη.

Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

Μετά τη συνουσία υπάρχουν βακτήρια στην ουρήθρα τα οποία εάν δεν τα αποβάλει ο οργανισμός μπορεί να μετακινηθούν εντός ουρήθρας, προκαλώντας ουρολοίμωξη σε μια γυναίκα. «Εάν η γυναίκα πάει στην τουαλέτα μετά τη σεξουαλική επαφή, τα βακτήρια αυτά θα μεταφερθούν προς τα έξω, εάν όμως αυτό δεν συμβεί είναι πιθανό αυτά τα βακτήρια να προκαλέσουν λοίμωξη!», αναφέρει ο δρ Kaufman και συνεχίζει, «Η ενούρηση πριν το σεξ είναι η νούμερο 1 αιτία ουρολοίμωξης και αυτό το φαινόμενο είναι γνωστό και ως “κυστίτιδα του μήνα του μέλιτος”».

Τι πρέπει να κάνουν οι γυναίκες;

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στην ουρολοίμωξη απ’ ότι οι άνδρες, καθώς η ουρήθρα τους έχει μόλις 5 εκατοστά μήκος, απόσταση αρκετά μικρή, την οποία μπορούν εύκολα να καλύψουν τα βακτήρια.
Έτσι λοιπόν εάν οι γυναίκες θέλουν απαραίτητα να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα πριν την ερωτική επαφή, θα πρέπει να φροντίσουν να πιουν αρκετό νερό μετά ώστε να μπορέσουν να ουρήσουν και πάλι, αποβάλλοντας έτσι πιθανά βακτήρια που έχουν κατασκηνώσει στον κόλπο!

Πώς θα αντιμετωπίσετε την ουρολοίμωξη;

Πιείτε πολύ νερό
Ουρήστε τακτικά
Διαλύστε μαγειρική σόδα σε 250 ml νερό και πείτε το
Πιείτε νερό με μαϊντανό
Μασήστε σπόρους από σέλινο
Φάτε φρέσκα αγγουράκια
Πιείτε τσάι με τζίντζερ
Πλύνετε την ευαίσθητη περιοχή με χαμομήλι

mothersblog.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook