Κάρολος Καμπελόπουλος…”le beau grec” Μια ζωή σαν μυθιστόρημα

“Γεννήθηκε στο Κάιρο τι 1931, βαπτίστηκε Παναγιώτης για μας και για όλο τον κόσμο Κάρολος Καμπελόπουλος, για τους Γάλλους ο “ωραίος ‘Ελλην”, 86 ετών σήμερα, είναι Αιγυπτιακής και Ηρακλειώτικης καταγωγής.

Ο κοσμοπολίτης αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, προσωπικότητα διεθνούς φήμης με ισχυρά πολιτιστικά ερεθίσματα, μεγαλούργησε μέσα από την τέχνη και έγινε γνωστός ως κομμωτής, χαράκτης, ζωγράφος, κεραμίστας και γλύπτης σε όλη την υφήλιο αλλά ειδικά στο Παρίσι.

Σήμερα, στα στερνά, αν και τα χρόνια και η κούραση τον έχουν βαρύνει, διατηρεί την ευγένεια, την απλότητά του, τη σοφία του και απολαμβάνει όλες τις μικροχαρές της καθημερινότητας, επικοινωνώντας με τους ανθρώπους που τον αγαπούν και τον εκτιμούν! Μεγάλη τιμή για την πόλη μας που επέλεξε αυτός ο “εν ζωή μύθος” να ζήσει μόνιμα σε αυτήν, μια πόλη που αγαπά, την ιστορία αλλά και τους ανθρώπους της. Είναι σε όλους μας γνωστό, ότι η παλιά πόλη γύρω από το Μοναστήρι του Καρόλου, αναδείχτηκε και έγινε μια μικρή Φλωρεντία, χάρη στην πολύτιμη παρουσία και συνεισφορά αυτού του ανθρώπου στη συνοικία!

Γλυκέ μας Κάρολε σε ευχαριστούμε!

Αθηνά Γαλανάκη”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook