Αγωνία επικρατεί για τον δημοφιλή μουσικό Βαγγέλη Γερμανό, για τον οποίο έγινε γνωστό χθες ότι περνά μια ιατρική περιπέτεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Η περιπέτεια του Βαγγέλη Γερμανού ξεκίνησε εξαιτίας μετεγχειρητικών επιπλοκών μετά από χειρουργική επέμβαση βουβωνοκήλης. Σύμφωνα με το χρονικό, όπως αυτό παρουσιάζεται από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ο διάσημος μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» στις 11 Δεκεμβρίου προκειμένου να πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη επέμβαση. Την επόμενη ημέρα, στις 12 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε λαπαροσκοπικά η επέμβαση της βουβωνοκήλης.

Η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει ότι η εισαγωγή στη ΜΕΘ έγινε λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας, ενώ άλλες ιατρικές πηγές έκαναν λόγο για καρδιακό επεισόδιο

Ωστόσο, στις 28 Δεκεμβρίου χρειάστηκε να εισαχθεί εκ νέου στον «Ευαγγελισμό», διότι είχε εμφανίσει φλεγμονή. Ο έλεγχος από τους γιατρούς έδειξε ότι στην περιοχή της επέμβασης είχε δημιουργηθεί απόστημα, οπότε κρίθηκε αναγκαίο να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση, και συγκεκριμένα λαπαροτομία, για την παροχέτευση του αποστήματος.

Από το δεύτερο χειρουργείο και μετά χρειάστηκε νοσηλεία στη ΜΕΘ. Ο Βαγγέλης Γερμανός, δηλαδή, νοσηλεύεται στη ΜΕΘ από τις 3 Ιανουαρίου. Υπάρχουν όμως κάποια «θολά» σημεία στην υπόθεση, καθώς η διοίκηση αναφέρει ότι η εισαγωγή στη ΜΕΘ έγινε λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας, ενώ άλλες ιατρικές πηγές έκαναν λόγο για καρδιακό επεισόδιο. Επιπλέον, πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν χθες ότι ο μουσικός εμφάνισε σημάδια σήψης, κάτι που ήρθε σε μεγάλη αντιδιαστολή με τα λεγόμενα της διοίκησης που υποστήριζε χθες το απόγευμα ότι η υγεία του βελτιώνεται.

Ο Βαγγέλης Γερμανός πράγματι αποσωληνώθηκε χθες, Δευτέρα, ωστόσο παρέμενε, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ, στη ΜΕΘ, καθώς δεν είχε σταθεροποιηθεί η κατάστασή του.

Οπως και να έχει, φαίνεται πως πρόκειται για δύο στη σειρά επιπλοκές, η μία από το πρώτο και προγραμματισμένο χειρουργείο και η άλλη από το δεύτερο χειρουργείο. Οι λόγοι της φλεγμονής δεν εξηγούνται, με πηγές από το νοσοκομείο να αρκούνται στη διαπίστωση ότι «συμβαίνει συχνά μετά από χειρουργείο».

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι σύμφωνα με τους γιατρούς, συνήθως οι επιπλοκές από ένα χειρουργείο είναι ή καρδιακό επεισόδιο ή αναπνευστικό πρόβλημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook