Ανακοίνωση του ΕΚΧ με την οποία προαναγγέλει συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσει η ΓΣΕΕ

“Το E.K.X. καταγγέλλει την κυβέρνηση που εξακολουθεί να πραγματοποιεί όλες τις απαιτήσεις της Τρόικα και των δανειστών και φέρνει για ψήφιση στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο με νέα σφοδρά  μέτρα, ανάμεσα στα οποία είναι  και ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία.

Σήμερα που η τρομοκρατία στους χώρους εργασίας είναι καθημερινή και οι εργαζόμενοι ζουν υπό καθεστώς πρωτόγνωρης ανασφάλειας, η κυβέρνηση επιδιώκει να τους αφαιρέσει ακόμη και το δικαίωμα της απεργίας.

Με τη ρύθμιση, που προωθείται, το 99% των απεργιών θα κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές. Η κυβέρνηση πάλι στηρίζει πολιτικές, που οδηγούν σε φθηνούς εργαζόμενους, χωρίς ωράριο, απλήρωτους, με κακές συνθήκες εργασίας και με περιορισμένο δικαίωμα στην απεργία.

Εκτός από την επαναφορά της τροπολογίας για την απεργία, φέρνουν επίσης για ψήφιση και την αλλαγή του Νόμου Κατσέλη, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι πλειστηριασμοί να γίνονται πιο εύκολα, ακόμα και για την πρώτη κατοικία των φτωχών, λαϊκών οικογενειών.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα αυτό το απαράδεκτο πολυνομοσχέδιο. Καλούμε επίσης τους βουλευτές να μην το ψηφίσουν και να προστατεύσουν τα θεμελιώδη πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Τέλος, καλούμε τους εργαζόμενους να είναι έτοιμοι για αγώνα, καθώς το Ε.Κ.Χ. πρόκειται να πάρει μέρος σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα προκηρύξει η Γ.Σ.Ε.Ε μετά τη συνεδρίαση του Γενικού της Συμβουλίου.

Όσο η κυβέρνηση υλοποιεί μέτρα που εξαθλιώνουν τους εργαζομένους, οι αγώνες θα συνεχίζονται!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook