Από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης σε ζωντανή μετάδοση η Τόσκα του Giacomo Puccini στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (KAM| CAM), το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ώρα | τime: 19.55
Είσοδος | Ticket: 15 €- 10 €

Διευθυντής ορχήστρας: Andris Nelsons
Σκηνοθεσία: Sir David McVicar
Σκηνικά-Κοστούμια: John Macfarlane
Φωτισμοί: David Finn
Χορογραφίες: Leah Hausman
Διανομή: Sonya Yoncheva (Τόσκα), Vitorio Grigolo (Καβαραντόσι), Željko Lučić (Σκάρπια), Patrick Carfizzi (Διάκος)
Διάρκεια: 2 ώρες & 53 λεπτά με 2 διαλείμματα 30 λεπτών

Ο Andris Nelsons, διευθύνει μια νέα σκηνοθεσία της δραματικής τραγωδίας του Puccini, σε σκηνοθεσία Sir David McVicar. Ένα εκπληκτικό δίδυμο πρωταγωνιστών με την ανερχόμενη Sonya Yoncheva και τον πασίγνωστο Vitorio Grigolo, μας επιφυλάσσουν μια εκρηκτική παρουσία στη σκηνή, παρουσιάζοντας τους ρόλους της Τόσκα και του αγαπημένου της Καβαραντόσι αντίστοιχα, με τον Bryn Terfel στο ρόλο του δόλιου Σκάρπια.

Η σεζόν 2017-18 του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», συνεχίζεται με μια σειρά από επιλεγμένες παραγωγές της Met μέχρι και τον Απρίλιο 2018. Μετά τον «Εξολοθρευτή Άγγελο», την πρωτοποριακή όπερα του «Τhomas Adès» που συνεπήρε το κοινό με επαναλαμβανόμενες προβολές σε όλη την Ελλάδα, το πρόγραμμα συνεχίζεται με την νέα παραγωγή της «ΤΟΣΚΑ» του Giacomo Puccini.

Ο Emmanuel Villaume διευθύνει μια νέα σκηνοθεσία της σπαρακτικής τραγωδίας του Puccini, σε σκηνοθεσία του Sir David McVicar. Το πολυαναμενόμενο ντουέτο της Sonya Yoncheva και του Vitorio Grigolo έρχεται επιτέλους για να μας καθηλώσει με δυο μοναδικές ερμηνείες στους ρόλους της Τόσκα και του αγαπημένου της Καβαραντόσσι αντίστοιχα, με τον Željko Lučić να πρωταγωνιστεί στο ρόλο του δόλιου Σκάρπια.

Πρόκειται για μια όπερα η οποία διαδραματίζεται στην Ρώμη περί το 1800 και περιλαμβάνει μοναδικές μελωδίες, έξυπνη πλοκή, δραματικές εναλλαγές συναισθημάτων σε όλη την διάρκεια του έργου και φυσικά ξεχωρίζει για τους τρεις μοναδικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η παγκόσμια πρεμιέρα της «Τόσκα» δόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1900 στο θέατρο Κοντσάντσι της Ρώμης. Οι συντελεστές της παράστασης και ο ίδιος ο Πουτσίνι γνώρισαν την αποθέωση από την πρώτη στιγμή, καθώς το έργο άγγιξε το ευρύ κοινό και έγινε μια από τις πιο αγαπημένες όπερες όλων των εποχών.

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.