H Περιφέρεια Κρήτης προβάλλει στη διεθνή έκθεση στην Ουτρέχτη τον τουρισμό και την γαστρονομία του νησιού

Με μεγάλο ενδιαφέρον για τον τουρισμό της Κρήτης και της χώρας μας άνοιξε τις πύλες της η διεθνής τουριστική έκθεση «VAKANTIEBEURS 2018» στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας η οποία θα διαρκέσει έως τις 14 Ιανουαρίου και συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης.

Η Ελλάδα για τους Ολλανδούς βρίσκεται στις Top 5 προτιμήσεις των επισκεπτών σε επίπεδο Ευρώπης, και το περίπτερο της Περιφέρειας αποτελεί «πόλο» έλξης τουριστικών πρακτόρων, δημοσιογράφων Κρητικών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην Ολλανδία αλλά και πλήθους επισκεπτών της έκθεσης που προτίθενται να κάνουν διακοπές στη Κρήτη.

Μάλιστα στο πλαίσιο προβολής της Ελλάδας στην έκθεση, το γραφείο ΕΟΤ «Κάτω Χωρών» παράλληλα με το Ελληνικό περίπτερο έχει οργανώσει «Ελληνική πλατεία» όπου η Περιφέρεια Κρήτης σε ειδικό χώρο μέσω της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης προσφέρει στους επισκέπτες, ρακί, κρασί, παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα του νησιού μας και όλοι τους νιώθουν την πατροπαράδοτη Κρητική φιλοξενία.

Όπως έγινε γνωστό η τουριστική έκθεση στην Ολλανδία παρουσιάζει ιδιαίτερη δυναμική για την Κρήτη καθώς το νησί μας αποτελεί για τους Ολλανδούς αγαπημένο προορισμό διακοπών, ενώ οι προκρατήσεις ήδη κινούνται σε υψηλά επίπεδα.

Την έκθεση επισκέπτονται κάθε χρόνο πάνω από 100.000 επισκέπτες, ενώ συμμετέχουν πάνω  1000 εκθέτες με την Κρήτη και γενικότερα την Ελλάδα να βρίσκεται στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων τουριστών.

Στην έκθεση την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπούν τα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Ελίνα Μικρουλέα, Μαρία Λαβδάκη και Γιώργος Πανταζής από τις διευθύνσεις τουρισμού Λασιθίου και Ρεθύμνου αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook