Με δεύτερη ήττα στο “Καραϊσκάκη” από τον Ολυμπιακό (2-0) αποχαιρέτησε το Κύπελλο Ελλάδας ο Πλατανιάς.

Η χανιώτικη ομάδα δεν είχε ελπίδες για την έκπληξη μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα στα Περιβόλια και προσπάθησε για μια αξιοπρεπή εμφάνιση, “‘φυλάσσοντας” αρκετά τα νώτα της και έχοντας σε καλή μέρα τον Αντώνη Κοκκαλά.

Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε… ορεξάτος στο ντεμπούτο του Όσκαρ Γκαρθία στον πάγκο του, στην επιστροφή του Μιραλάς και στην πρώτη εμφάνιση του Χατζισαφί και δημιούργησε φάσεις από το ξεκίνημα, με τον Κοκκαλά όμως να βρίσκεται σε καλή μέρα και να διατηρεί απαραβίαστη την εστία του στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς απείλησε για πρώτη φορά στο 55′ με τον νεαρό Ουές που όμως δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση όπως θα ήθελε, ενώ στη συνέχεια με αρκετή δόση τύχης ο Τζούρτζεβιτς “νίκησε” τον Κοκκαλά για το 1-0 στο 68′. Ελέω… Κοκκαλά το σκορ παρέμεινε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το 92′ όταν και από λάθος στην άμυνα ο νεαρός Βρουσάι έδωσε “έτοιμο” γκολ στον Τζούρτζεβιτς, που δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 2-0. Στην τελευταία φάση του αγώνα αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Μπούντνικ, που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς.

Οι φάσεις του αγώνα
10′ Έξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Μάρτινς ο Κοκκαλάς σωτήρια προ του Φιγκέιρας έδιωξε.
12′ Σπουδαία επέμβαση του Κοκκαλά με το ένα χέρι σε εκτέλεση φάουλ του Μιραλάς.
17′ Ευκαιρία με τον Μιραλάς για τον Ολυμπιακό, όταν από σέντρα του Σεμπά η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Βέλγος με προβολή την έστειλε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
23′ Νέα ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, από μπαλιά του Σισέ ο Τζούρτζεβιτς θα στοπάρει ιδανικά και θα ξεφύγει από τον Αγγελόπουλο, αλλά με “μυτάκι” έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία.
26′ Ο Στόιτσεφ επιχείρησε σουτ από μακρινή απόσταση με την μπάλα να φεύγει άουτ.
33′ Κόρνερ του Μάρτινς κεφαλιά του Ζιλέ η μπάλα αρκετά πλάγια από την εστία καταλήγει άουτ.
36′ Πάσα του Σεμπά στον Τζούρτζεβιτς το σουτ του οποίου αποκρούει δύσκολα ο Κοκκαλάς.
51′ Ευκαιρία με τον Σεμπά να “σκάβει” την μπάλα και τον Μιραλάς να την αποσπά μετά από κόντρα στον Αγγελόπουλο, πλασάροντας όμως άουτ.
55′ Ευκαιρία για τον Πλατανιά, με τον Ουές από μπαλιά του Ντουαλά να βρίσκεται μέσα στην περιοχή και να προσπαθεί να σκοράρει αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε πλάγιο άουτ.
58′ Σέντρα του Σεμπά πλασέ του Χατζισαφί ο Κοκκαλάς αποκρούει και στην εξέλιξη της φάσης από σέντρα του Φιγκέιρας η κεφαλιά του Ζιλέ κατέληξε άουτ.
68′ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Ανδρούτσου, ο Τζούρτζεβιτς με αρκετή δόση τύχης θα “χριστεί” σκόρερ για το 1-0 με κεφαλιά, αφού η μπάλα “χτυπάει” στο πόδι του Σέρβου επιθετικού στη συνέχεια στο σώμα του Κοκκαλά και από το κεφάλι του τελικά καταλήγει στα δίχτυα, με τον Χανιώτη γκολκίπερ να διαμαρτύρεται για χέρι.
75′ Φάουλ του Χατζισαφί ο Κοκκαλάς απέκρουσε.
82′ Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Από γέμισμα του Ταχτσίδη και διώξιμο του Κοκκαλά ο Τζούρτζεβιτς προσπάθησε να σκοράρει με ψηλοκρεμαστό πλασέ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
84′ Νέα επέμβαση του Κοκκαλά σε πλασέ του Τζούρτζεβιτς.
90+2′ ΓΚΟΛ: Από λάθος γύρισμα του Αγγελόπουλου, ο Βρουσάι πασάρει σε κενή εστία στον Τζούρτζεβιτς, που κάνει το 2-0.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)-Σαμοΐλης (Αθηνών)
4ος διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες κάρτες: Κοροβέσης (44′), Ουές (62′), Σεμπά (65′), Μπούντνικ (66′), Ντουαλά (74′), Πριντέτα (76′), Μαλσά (88′), Μπούντνικ (90+3′)
Κόκκινη κάρτα: Μπούντνικ (90+3′)

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία): Χουτεσιώτης, Φιγκέιρας, Σισέ, Νικολάου, Χατζισαφί, Ζιλέ (79′ Ταχτσίδης), Μάρτινς, Ανδρούτσος (69′ Μάριν), Σεμπά, Μιραλάς (85′ Βρουσάι), Τζούρτζεβιτς.

Πλατανιάς (Μανουέλ Ρόκα): Κοκκαλάς, Ουές, Καρυπίδης (46′ Βάντερσον), Πριντέτα, Αγγελόπουλος, Μαλσά, Πατράλης, Ζίκο (61′ λ.τρ. Μπούντνικ), Κοροβέσης (46′ Ντουαλά), Στόιτσεφ, Πετρόπουλος. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook