Ένα πείραμα… γερών νεύρων

Η ανακάλυψη του σώματος και των ερωτογενών ζωνών είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής και ο αυνανισμός έχει μάλιστα οφέλη για την υγεία, όπως έχουν υποδείξει πλήθος ερευνών.

Υπάρχει ωστόσο ένα κίνημα, ένα κίνημα που δεν συνδέεται με θρησκευτικές δοξασίες, που γεννήθηκε στο ίντερνετ και καλεί τους άντρες να απέχουν από τον αυνανισμό. Το όλο πράγμα («No Fap Movement») κυκλοφόρησε στο Reddit φυσικά έπειτα από μια κινεζική έρευνα που ισχυριζόταν ότι αν απέχεις από την αυτο-ικανοποίηση, τότε η τεστοστερόνη σου αυξάνεται κατά 45%.

Ο Luke Eilers ήταν ένας από τους ανθρώπους που πίστεψαν στην είδηση και αποφάσισε να δει πόσο καιρό μπορούσε να αντέξει μακριά από το «σπορ». Τα δικά του κίνητρα ήταν ο εθισμός στο πορνό, από τον οποίο έψαχνε τρόπο να απαλλαγεί.

Μιλώντας λοιπόν στον YouTuber Andrew Hales, ο Luke εξηγεί πώς νιώθει για το ταξίδι που έκανε στη χώρα της αποχής: «Ο τρόπος που θα το περιέγραφα είναι πως νιώθω σαν να είμαι 10% καλύτερος σε πολλούς τομείς, όπως στα κίνητρα, την αυτοπεποίθηση, την ενέργεια και την πνευματική διαύγεια. Πολλοί άνθρωποι μιλούν για υπερδυνάμεις που τους αλλάζουν τη ζωή. Μια στο τόσο, νιώθω κι εγώ ριπές από αυτό».

Ο Luke ξεκαθαρίζει πάντως πως έκανε σεξ κατά τη διάρκεια της αποχής, ακόμα και πορνό είδε, χωρίς την αυτο-ικανοποίηση ωστόσο στο μυαλό. Και πλέον, έχοντας βιώσει αυτές τις συμπεριφορικές και φυσιολογικές αλλαγές, όπως λέει, το έχει πάρει πατριωτικά και έχει μετατραπεί σε θεραπευτή, βοηθώντας μέσω Skype νεαρούς άντρες που έχουν εθιστεί στο πορνό ή περνούν περιόδους μελαγχολίας και έντονου άγχους.

Όσο για το κίνημα του NoFap, έχει πια πάνω από 285.000 μέλη, τα οποία δημοσιεύουν συχνά τις δικές τους εμπειρίες ή τα κατορθώματά τους στον τομέα…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook