Ταξίδι στην Λουάνγκ Πραμπάνγκ στο Λάος

Χτισμένη ανάμεσα στους ποταμούς Μεκόνγκ και Ναμ Χαν σε υψόμετρο 700 μέτρων, η ιστορική πόλη Λουάνγκ Πραμπάνγκ κλέβει τις εντυπώσεις.

Αποτελούσε τη βασιλική πρωτεύουσα του Λάος πριν την ανεξαρτησία του και οφείλει το όνομά της σε ένα άγαλμα του Βούδα. Έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμια κληρονομιάς της Unesco και συνδυάζει τη γαλλική αποικιοκρατική αρχιτεκτονική με την ντόπια παράδοση.

Θεωρείται πόλη – μουσείο καθώς φιλοξενεί δεκάδες καλοδιατηρημένους ναούς σε κάθε γωνιά της.

Κάθε πρωί οι μοναχοί με τους κιτρινωπούς χιτώνες δέχονται τρόφιμα από τους πιστούς σε μια ιεροτελεστία ελεημοσύνης σε όλο το μήκος του κεντρικού δρόμου της πόλης. Αποτελεί μια κατανυκτική παραδοσιακή διαδικασία για το λαό της Λουάνγκ Πραμπάνγκ.

Οι βουδιστικοί ναοί με τις χρυσές οροφές, η οργιαστική βλάστηση και οι φιλόξενοι και οι ευγενικοί κάτοικοι κερδίζουν τον ταξιδιώτη.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Βατ Χσιεν Τονγκ, το πιο όμορφο μοναστήρι της χώρας με περίπτερα, μαυσωλεία και εντυπωσιακούς κήπους, το Βασιλικό παλάτι, τον καταρράκτη Khouangsi και τη μεγάλη υπαίθρια νυχτερινή αγορά της πόλης.

Με ένα καραβάκι ο επισκέπτης μπορεί να φτάσει στα σπήλαια του Πακ Ου που φιλοξενούν δεκάδες τοιχογραφίες του Βούδα.

Λουάνγκ Πραμπάνγκ / Λάος
Διαφορά ώρας: 5 ώρες μπροστά

Νόμισμα: KIP  (1 ευρώ ισοδυναμεί με 8.683 KIP)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση μέσω Ντόχα και Μπανγκόκ είναι 15 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και 18 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας, Ντόχα και Μπανγκόκ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook