Εικόνες σοκ! Επιβάτες έκαναν εμετό σε κάθε γωνιά και το νερό ξεχυνόταν στο πλοίο από τις οροφές και τα καταστρώματα - Βίντεο και φωτογραφίες

Επιβάτες έκαναν εμετό σε κάθε γωνιά και το νερό ξεχυνόταν στο πλοίο από τις οροφές και τα καταστρώματα - Σοκάρουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που βρέθηκαν στο Norwegian Breakaway

Η κρουαζιέρα που αναχώρησε από τη Νέα Υόρκη με προορισμό τις Μπαχάμες έπρεπε να είναι μια χαλαρωτική και απολαυστική εμπειρία για τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Norwegian Breakaway που ήθελαν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά εν πλω.

Όμως τελικά η κρουαζιέρα τους εξελίχθηκε σε εφιάλτη, όταν το πλοίο τους βρέθηκε στο έλεος του «κυκλώνα-βόμβα», όπως αποκαλείται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τις ΗΠΑ εδώ και μια εβδομάδα.

Οι επιβάτες της «κρουαζιέρας του τρόμου» μίλησαν στα αμερικανικά ΜΜΕ για την τραυματική τους εμπειρία, περιγράφοντας τις εφιαλτικές ώρες που πέρασαν μέσα στο πλοίο, φοβούμενοι για τη ζωή τους. Επίσης μοιράστηκαν βίντεο που δείχνουν το νερό να εισβάλλει στο πλοίο από κάθε άνοιγμα, προκαλώντας πανικό κυρίως στα μικρά παιδιά. 

Όπως εξηγούν, το ξεκίνημα της πρωτοχρονιάτικης κρουαζιέρας 14 ημερών στο Breakaway ήταν ιδανικό, με ήπιες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο όταν η κρουαζιέρα βρισκόταν στο στάδιο της επιστροφής στο Μανχάταν, και τρεις μέρες προτού φτάσει στο λιμάνι όλα άλλαξαν. Το πλοίο τους βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπο με τον «κυκλώνα βόμβα» που έχει κυριολεκτικά «θάψει» στο χιόνι και τον πάγο της βορειοανατολικές ΗΠΑ. Το αποτέλεσμα ήταν να επικρατήσει πανδαιμόνιο εντός του Norwegian Breakaway.

«Ακουγόταν σαν να ήταν έτοιμο το πλοίο να κοπεί στα δύο. Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου. Τα κύματα έφταναν τα 12 μέτρα ύψος και ήταν ένα συνεχές σφυροκόπημα. Τα παιδιά έκλαιγαν και επιβάτες έκαναν εμετό σε κάθε γωνιά του σκάφους», είπε η Brenda Walsh-Matias στο WNEP.

Στα βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μπορεί κανείς να δει πίνακες κολλημένους με ταινία στους τοίχους για να μην πέσουν και πετσέτες απλωμένες παντού στο βρεγμένο πάτωμα. Αρκετοί επιβάτες, υπερβολικά φοβισμένοι για να κοιμηθούν στις καμπίνες τους, είχαν κατασκηνώσει στο κεντρικό σαλόνι.

Πηγή: protothema.gr