Να δοθεί η δυνατότητα ένταξης στην ρύθμιση των 120 δόσεων σε όλους όσους έχουν οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα και το ύψος της οφειλής τους, ζητά ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Στην Ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα, η επίκαιρη ερώτηση  του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, προς το Υπουργείο Εργασίας  ώστε να συμπεριληφθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων τέσσερις (4) μεγάλες κατηγορίες οφειλετών ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίοι αποκλείονται.

Κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του ο κ.Κεγκέρογλου εγκάλεσε την Κυβέρνηση για καθυστέρηση και ολιγωρία σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και τόνισε ότι αποκλείονται τέσσερις (4) μεγάλες κατηγορίες οφειλετών ασφαλιστικών εισφορών.

Συγκεκριμένα:

Τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα και οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές.
Όσοι διέκοψαν την επιχειρηματική δραστηριότητα και έχουν οφειλές, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης με συνέπεια να μην μπορούν να συνταξιοδοτηθούν
Όσοι έχουν οφειλές πάνω από 50.000 Ευρώ ή έως 50.000 Ευρώ και δεν εμπίπτουν στη ρύθμιση σύμφωνα με την εγκύκλιο.

Ο Βουλευτής γι’ αυτή την κατηγορία  επεσήμανε το παράλογο να υπάρχει μια οφειλή πχ. 60.000 Ευρώ, να θέλει να ρυθμίσει και να πληρώσει ο οφειλέτης και να του λέει η Κυβέρνηση ότι δεν μπορεί γιατί  έπρεπε να χρωστά και σε άλλο φορέα τουλάχιστον 15.000 Ευρώ.

Οι οφειλές από 01/01/2017 έως 31-12-2017

Στην δευτερολογία του ο Βουλευτής, ζήτησε επιπλέον να δοθεί η δυνατότητα ρύθμισης οφειλής και σε όσους επαγγελματίες ή αγρότες συμπλήρωσαν το όριο συνταξιοδότησης και οφείλουν πάνω από 4000 Ευρώ στον πρ. ΟΓΑ και πάνω από 20.000 Ευρώ στον  πρ. ΟΑΕΕ και ζήτησε να συμπεριληφθούν στην ρύθμιση των 120 δόσεων όλες οι παραπάνω κατηγορίες, παράλληλα με την συνταξιοδότηση τους.

Ο αρμόδιος Υπουργός στην απάντηση του σημείωσε πως η ρύθμιση των 120 δόσεων θα τεθεί σε ισχύ από 1η Φεβρουαρίου του 2018 ενώ τόνισε ότι 900.000 πολίτες οφείλουν κάτω από 50.000  και απέφυγε να δώσει απαντήσεις για όσους οφείλουν πάνω από 50.000 Ευρώ.

Για όσους οφείλουν στον ΟΓΑ και στο ΟΑΕΕ και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους ώστε να συνταξιοδοτηθούν, δεν δόθηκε καμία απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook