Την Τρίτη (09/01) το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η βράβευση του αθλητή του ΝΟΧ Απόστολου Παπαστάμου και του προπονητή του Κώστα Τζιλιβάκη από την ΕΟΕ.

Ο νεαρός κολυμβητής βραβεύτηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για τις σημαντικές διακρίσεις που κατάφερε το 2017.

Ο ΝΟΧ στην ενημέρωσή του αναφέρει τα εξής:

Ενα τιμητικό γεγονός έλαβε χώρα την Τρίτη 9 Ιανουαρίου το απόγευμα, καθώς η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) απέδωσε τιμή στον Απόστολο Παπαστάμο και στον προπονητή του, Κώστα Τζιλιβάκη.

Ο 16χρονος πρωταθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, σε ένα σπάνιο γεγονός, είχε την χαρά να βραβευτεί από την ΕΟΕ για τις σημαντικές διακρίσεις που κατάφερε το 2017 και ειδικότερα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα των 400μ. μικτή ατομική στο 14ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που διεξήχθη στα τέλη του περασμένου Ιούλη στο Γκιόρ της Ουγγαρίας. Εκεί, το αστέρι του Παπαστάμου έλαμψε, όπως γενικότερα λάμπει τα τελευταία χρόνια, έχοντας καταρρίψει μία σειρά από πανελλήνια ρεκόρ ενώ μεταξύ άλλων έχει καταφέρει να λάβει μέρος σε πολύ μεγάλες διοργανώσεις, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του σε πανευρωπαϊκά αλλά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ Ο ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΣ

Ο Παπαστάμος δηλώνει χαρούμενος για τη βράβευση που έγινε στο πρόσωπό του, σημειώνοντας ότι βραβεύσεις όπως αυτή από την ΕΟΕ είναι στιγμές που κυνηγάει κάθε αθλητής μέσα από την καθημερινή του δουλειά.

«Για μένα, ήταν μια ξεχωριστή βράβευση, μια μεγάλη τιμή», τονίζει χαρακτηριστικά ο Παπαστάμος, λέγοντας στη συνέχεια τα εξής: «Αυτές οι βραβεύσεις είναι στιγμές που κυνηγάς μέσα από την καθημερινή σου δουλειά, δηλαδή δουλεύεις για να βρεθείς σε αυτές τις στιγμές, είναι σαν ανταμοιβή για μας. Ημασταν οι μικρότεροι της βράβευσης. Το σχόλιο που μας έγινε, επειδή διακριθήκαμε στην «μικρή» Ολυμπιάδα, είναι πως ίσως κάποια μέρα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε σε μια κανονική Ολυμπιάδα. Η Ολυμπιάδα άλλωστε είναι ο στόχος για κάθε αθλητή. Πιστεύω ότι κάθε αθλητής που βρίσκεται σε ένα μεγάλο επίπεδο κοιμάται και ονειρεύεται μια Ολυμπιάδα. Τώρα, όσον αφορά εμάς, δεν μπορώ να μιλήσω για κάτι που θα γίνει σε τρία χρόνια. Βλέπουμε πώς πάει και αναλόγως το κυνηγάμε στην πορεία».

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Η βράβευση του Παπαστάμου από την ΕΟΕ «καθρεπτίζεται» σε όλο το τμήμα κολύμβησης. Χαρακτηριστικές, εξάλλου, είναι οι δηλώσεις από τον προπονητή του στο Ναυτικό Ομιλο, Κώστα Τζιλιβάκη.

«Είναι μια βράβευση που αφορά όλο το τμήμα και αυτό το εννοώ με όλη την σημασία των λόγων μου», τονίζει ο Χανιώτης προπονητής, επισημαίνοντας στη συνέχεια τα εξής: «Μια βράβευση που έχει σαν αφετηρία τις διοικήσεις πολλών ετών πριν, από τον κ. Μανιουδάκη, που ήταν άνθρωπος που άλλαξε και έστησε τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων γι’ αυτό που είναι σήμερα και βέβαια αυτό συνεχίστηκε απ’ όλες τις επόμενες διοικήσεις, όπως γίνεται και από την τωρινή, της κυρίας Μυλωνάκη. Είναι μια βράβευση που αφορά τους εφόρους, από τον αείμνηστο Στέλιο Κωνσταντινίδη, την Ελένη Κυριακάκη, την Εφη Περδικά, μέχρι τους τωρινούς, τον Μανώλη Ντουσάκη, τον Στέφανο Καβαλιεράκη και την Χρυσούλα Πλοκαμάκη. Είναι μια βράβευση που αφορά τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, που έχουν βοηθήσει και όλους τους προπονητές μου, είτε αυτοί είναι στην μικρή πισίνα όπου ετοιμάζονται από εκεί όλοι οι αθλητές, είτε είναι στα προαγωνιστικά, είτε στην αγωνιστική ομάδα. Αν δεν υπήρχαν όλα αυτά δεν θα μπορούσε να κάνει αυτά που κάνει ο Απόστολος, αλλά και οι άλλοι κολυμβητές τα τελευταία χρόνια. Ο Απόστολος έχει ξεχωρίσει, έχοντας φτάσει σε άλλα επίπεδα, με 17-18 πανελλήνια ρεκόρ και με την κατάληψη της 4ης θέσης σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πιο πριν είχαμε τη Ντουντουνάκη, τον Πατρελαντωνάκη, την Κελαϊδή, το Ζήσιμο, τον Αρυμπλιά. Ολοι αυτοί οι κολυμβητές είναι το οικοδόμημα του Ν.Ο. Χανίων για το συγκεκριμένο τμήμα», καταλήγει ο Κώστας Τζιλιβάκης.

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Πλέον, η προετοιμασία για το 2018 έχει ξεκινήσει. Μάλιστα, στα τέλη του περασμένου μήνα, ο Παπαστάμος πήρε μέρος όπως είναι γνωστό για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατηγορίας Ανδρών.

Πώς όμως ήταν αυτή η εμπειρία για τον ίδιο; «Το πανευρωπαϊκό Ανδρών ήταν κι αυτό μια μεγάλη εμπειρία. Μια εμπειρία που θα χρησιμεύσει για μένα στα επόμενα χρόνια στην κατηγορία των Εφήβων, αλλά και ένα εφόδιο για να κολυμπήσω κάποια μέρα γρήγορα στην κατηγορία των Ανδρών», απαντά ο Παπαστάμος. «Στην Κοπεγχάγη είδα μεγάλους αθλητές, βασικά είδα όλους τους μεγάλους αθλητές της Ευρώπης! Πήρα όλα τα θετικά στοιχεία που μπορούσα να πάρω απ’ αυτούς, στο πώς συμπεριφέρονται, πώς κολυμπάνε με τις Εθνικές τους και τώρα ο στόχος για το 2018 στόχος είναι το πανευρωπαϊκό Εφήβων το καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα, όλες οι διοργανώσεις είναι ένα πέρασμα για μας, ένα τεστ για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε για αυτούς τους αγώνες», καταλήγει ο Χανιώτης πρωταθλητής.

Από την πλευρά του, ο προπονητής του σημειώνει τα εξής: «Ο πρωταρχικός στόχος για τον Απόστολο είναι το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στο Ελσίνκι και στη συνέχεια ακολουθούν οι παγκόσμιοι αγώνες -η λεγόμενη Μαθητιάδα- που θα γίνουν στο Μαρόκο. Ο πρώτος στόχος είναι να μπούμε πάλι στον τελικό. Αυτό μπορεί να φαίνεται κάτι «εύκολο» με την 4η θέση που είχε πέρσι, αλλά είναι πολύ δύσκολο και αυτό το εννοώ! Να πω εξάλλου ότι κολυμβητές που πήγαν πολύ καλά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στις ΗΠΑ, δεν προκρίθηκαν στον τελικό στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι, λοιπόν, πολύ εύκολο να μην περάσεις στον τελικό. Μετά, που θα περάσεις στον τελικό, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο «εύκολα». Σίγουρα, έχουμε έναν πολύ αξιόλογο κολυμβητή, ο οποίος πρέπει να προσεχθεί. Το σημαντικό είναι ότι το οικογενειακό του περιβάλλον, που παίζει καθοριστικό ρόλο, βοηθάει πάρα πολύ. Ο Απόστολος πιστεύω ότι θα κολυμπήσει πολύ καλά, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε ταπεινά, καθημερινά, ήρεμα, σοβαρά και από εκεί και μετά θα δούμε τι θα καταφέρουμε», καταλήγει ο Κώστας Τζιλιβάκης.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ΕΟΕ όπου βραβεύτηκε οι κορυφαίοι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες για τις διακρίσεις τους το περασμένο έτος, αποδόθηκε τιμή επίσης στον Δημήτρη Σκουμπάκη, πολίστα γέννημα-θρέμμα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και νυν της Γλυφάδας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook