Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα στη Μαίρη και στη Δέσποινα, φίλοι και συγγενείς στη Ρόδο.

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα στη Μαίρη και στη Δέσποινα, φίλοι και συγγενείς στη Ρόδο.

Οι δυο γυναίκες έχασαν την ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στον ΒΟΑΚ και σόκαρε ολόκληρη την Ελλάδα.Στο ίδιο ατύχημα, ο αρραβωνιαστικός της 20χρονης Μαίρης έχασε εξίσου την ζωή του.

Η κηδεία των δυο γυναικών θα γίνει στις 11:00 στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών που βρίσκεται στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ρόδου.

Η σημερινή ημέρα ορίστηκε μέρα πένθους από το δημοτικό συμβούλιο της Τήλου.

Σε ανακοίνωσή του το δημοτικό συμβούλιο Τήλου αναφέρει τα εξής:

«Με την υπ’ αριθμ. 01/2018 απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Τήλου μετά το τροχαίο δυστύχημα στην Κρήτη της 3ης Ιανουαρίου του 2018, που συγκλόνισε το νησί της Τήλου και όχι μόνο, κατά το οποίο δύο αγαπημένοι συμπολίτες μας, η Δέσποινα Κωστίδη και η κόρη της Μαίρη Κωστίδη έχασαν την ζωή τους, ενώ τραυματίστηκαν ο σύζυγος Νίκος Κωστίδης και η μικρότερη κόρη τους Χριστίνα Κωστίδη, εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της δημάρχου και όλου του δημοτικού συμβουλίου στους οικείους των εκλιπόντων, για την απώλεια των δύο συνανθρώπων μας.

Μια πραγματική τραγωδία για μια πολύ αγαπητή οικογένεια στο νησί της Τήλου, από δύο νέα παιδιά, αυτοδημιούργητα, με δύο υπέροχα κορίτσια, που ξεκίνησαν να χτίσουν το σπιτικό τους και την επιχείρησή τους εδώ στο νησί. Πολύ αγαπητοί άνθρωποι με το χαμόγελο στα χείλη.
Ονειρο της Μαίρης ήταν να σπουδάσει εργοθεραπεία ώστε να μπορέσει να συνεισφέρει στον συνάνθρωπο.

Αναλυτικά η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Τήλου αναφέρει:

«Το Δ.Σ. Τήλου σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής εκδίδει ψήφισμα για τον θάνατο της Δέσποινας Κωστίδη και της κόρης της Μαίρης Κωστίδη το οπίο έχει ως εξής:
• Εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της δημάρχους και όλου του δημοτικού συμβουλίου στους οικείους των εκλιπόντων.
• Να παρευρεθεί στην κηδεία η δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο.
• Ορίζει την Παρασκευή 12/1/2018 ημέρα της κηδείας ως ημέρα πένθους για το νησί της Τήλου.
• Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια και να δημοσιευθεί το παρόν ψήφισμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
• Να κατατεθεί στεφάνι στις σορούς τους»

Την ίδια ώρα στην ΜΕΘ εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο τραγικός πατέρας, που έχασε σύζυγο και κόρη,με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται κρισιμη αλλά σταθερη.