Με πολύωρες ενημερωτικές εκπομπές, οι εργαζόμενοι του Mega διατύπωσαν την αγωνία τους για το μέλλον καθώς οι μεγαλομέτοχοι του καναλιού απείχαν από την πρώτη φάση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο βραδινό δελτίο ειδήσεων, που παρουσίασαν η Ναταλί Κάκκαβα και ο Μιχάλης Ιγνατίου, οι δημοσιογράφοι του σταθμού αποκάλυψαν τι τους είπε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους να συναντηθούν μαζί του το μεσημέρι της Πέμπτης.

Σύμφωνα με όσα μετέφεραν οι εργαζόμενοι ο ένας εκ των μεγαλομετόχων του Mega τους είπε πως το κρίσιμο σημείο για να μην υπάρξει η συμμετοχή στον διαγωνισμό ήταν το γεγονός ότι το ΕΣΡ δεν είχε δώσει τα απαιτούμενα εχέγγυα για το πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία για τη μετάβαση στην επόμενη ημέρα. Οπως τους είπε, θεώρησε πως αυτό ήταν ρίσκο.

Επίσης, κατά τον Γ. Βαρδινογιάννη, ένα επιπλέον πρόβλημα ήταν πως την τελευταία στιγμή υπήρξε φημολογία για ενδιαφέρον περισσότερων υποψηφίων, οπότε μπορεί να υπήρχε πλειοδοτικός διαγωνισμός για τις άδειες.

Έτσι έως τα τέλη Φεβρουαρίου στο Mega θα «πέσει μαύρο» αφού, κατά τον νόμο, τρεις μήνες μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού, μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης όποιο κανάλι δεν συμμετείχε στην διαδικασία θα σταματήσει να εκπέμπει.

Ο δημοσιογράφος του καναλιού Μιχάλης Ιγνατίου που ήταν στο στούντιο ανέφερε ότι τα πράγματα για τους εργαζόμενους είναι πολύ δύσκολα αλλά «η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έκλεινε αυτό το κανάλι, οι μέτοχοι του οποίου είναι οι πιο πλούσιοι Έλληνες», ανέφερε.

Στο δελτίο μίλησε και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου που κάλεσε τους μετόχους και τις τράπεζες να φροντίσουν ώστε να υπάρξει λύση και κυρίως να δοθούν τα δεδουλευμένα. «Δουλεύουμε σε δύσκολες συνθήκες με ελάχιστα ποσά, δεν αποτελούμε εξαίρεση από τους άλλους εργαζόμενους» είπε. «Η Ένωση Συντακτών θα στηρίξει την προσπάθειά σας», δεσμεύτηκε.

Στο δελτίο παρενέβη και η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου κάνοντας λόγο για «άθλιο επιχειρηματικό παιχνίδι σε βάρος των εργαζομένων».

Παρέμβαση, ως εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., έκανε και η πρώην δημοσιογράφος του Mega Μαρία Σπυράκη. Τόνισε ότι το κανάλι πρέπει να μείνει ανοιχτό και είναι η ώρα οι κόποι των εργαζομένων να ανταμειφθούν. Κάλεσε τους μετόχους να προσέλθουν για να λάβουν την άδεια. Υπογράμμισε ότι τα προβλήματα στο Mega δεν άρχισαν επί των ημερών της Ν.Δ.

Απ’ την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ως αντιπολίτευση στοχοποίησε το Mega. Είπε ότι θα πρέπει «να δούμε πώς μπορούν να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι». «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με εξαιρετικό προβληματισμό» πρόσθεσε.

«Παρακολουθούμε την τελική πράξη ενός δράματος που παίζεται στην πλάτη των εργαζομένων» είπε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ Νίκος Σοφιανός.

Σε παρέμβασή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτηρης Τσιόδρας, που έχει εργαστεί και στο Mega, ανέφερε ότι ο κόσμος συνεχίζει να παρακολουθεί το κανάλι. «Προφανώς το Mega είναι μία δύναμη» είπε. Ευχήθηκε να βρεθεί λύση ακόμα και την ύστατη στιγμή.

Στο έκτακτο δελτίο προβλήθηκε και το tweet του επικεφαλής του Ποταμιού και πρώην δημοσιογράφου του σταθμού Σταύρου Θεοδωράκη στο ποίο αναφέρει: «Οι εργαζόμενοι του Mega κράτησαν το κανάλι όρθιο χωρίς να πληρώνονται. Έφεραν 50 εκατομμύρια από διαφημίσεις. Και τώρα οδηγούνται σε ξαφνικό θάνατο. Κάποιοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις και βέβαια να μην μείνει κανείς εργαζόμενος απλήρωτος».

 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook