Το Γενικό Επιτελείο Στρατού που έχει αναλάβει την επιχείρηση απομάκρυνσης των εκρηκτικών από το λιμάνι του Ηρακλείου, ψάχνει ήδη να ναυλώσει πλοίο με το οποίο θα μεταφερθούν

Άμεση θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η μεταφορά του “εκρηκτικού” φορτίου του φορτηγού πλοίου “Ανδρομέδα” από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Το φορτίο – “βόμβα” του πλοίου το οποίο εντοπίστηκε στα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής του Αγίου Νικολάου Κρήτης να μεταφέρει 29 εμπορευματοκιβώτια με εκρηκτικές ύλες, και σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα είχαν προορισμό τη Λιβύη, έχει εκφορτωθεί στο λιμάνι.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού που έχει αναλάβει την επιχείρηση απομάκρυνσης των εκρηκτικών από το λιμάνι του Ηρακλείου, ψάχνει ήδη να ναυλώσει πλοίο με το οποίο θα μεταφερθούν, αφού η μεταφορά τους από ξηράς θα ήταν πολύ επικίνδυνη.

Και αυτό φαίνεται πως θα γίνει ίσως και μέσα στο Σαββατοκύριακο  καθώς ασκούνται πολλές πιέσεις για την άμεση απομάκρυνση των εκρηκτικών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί το που θα καταλήξουν οι 410 τόνοι εκρηκτικών, με τα σενάρια να θέλουν ως μια από τις επικρατέστερες τοποθεσίες τις στρατιωτικές αποθήκες στον Ξερόκαμπο, κοντά στο Τυμπάκι. Πληροφορές αναφέρουν ότι εξετάζεται εξίσου και το ενδεχόμενο τα εκρηκτικά να μεταφερθούν σε αντίστοιχες αποθήκες σε άλλο νησί του Αιγαίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook