Ο στόχος για τη νέα χρονιά του Μανώλη Λουδάρου είναι ιδιαίτερος και παρά τη δυσκολία του δεν έχασε χρόνο και άρχισε να τον υλοποιεί αμέσως.

Ο Μανώλης Λουδάρος είναι ένας νέος άνθρωπος ο οποίος αποφάσισε να κάνει τον περίπλου της Κρήτης με κανόε καγιάκ και χωρίς εξωτερική βοήθεια. 

Το εγχείρημα ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου του 2018 από την Ελαφόνησο. Πέρασε απέναντι Κρήτη και κινούμενος ανατολικά θα κάνει τον γύρο της Κρήτης καταλήγοντας πάλι Χανιά με τελευταία στάση τη Γραμβούσα.

Σε όλη αυτή την πορεία θα έχει κωπηλατήσει 500 μίλια (800χλμ) και κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω χειμώνα.

Την ημέρα των Θεοφανείων έφτασε Γραμβούσα.

Στις 9 Ιανουαρίου μπήκε στο ενετικό λιμάνι Χανίων.

Χθες το στίγμα του δόθηκε στο Ρέθυμνο.

Όπως ο ίδιος έχει αναφέρει για το ιδιαίτερο αυτό ταξίδι του στη σελίδα του Around Crete

“Η αγάπη μου για τη φύση, τα ταξίδια και την περιπέτεια με ωθούσε πάντα στην αναζήτηση των προσωπικών μου ορίων. Η πρώτη μου επαφή με το καγιάκ υπήρξε καθοριστική και οι δυνατές εμπειρίες που ακολούθησαν άλλαξαν τον τρόπο ζωής  μου για πάντα. 

Την 1.1.2018 με αφετηρία την Ελαφόνησο, θα ξεκινήσω αυτό το ιδιαίτερο ταξίδι, προσπαθώντας μέσω Κυθήρων και Αντικυθήρων να προσεγγίσω την Κρήτη και να συνεχίσω  με τον περίπλου αυτής. Τερματισμός του ταξιδιού θα αποτελέσει η Άγρια Γραμβούσα, έχοντας διασχίσει περίπου 800χλμ (500μίλια). Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δε θα υπάρχει καμία εξωτερική υποστήριξη, ενώ υπολογίζεται να διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Ο γύρος της Κρήτης αποτελεί ένα νέο στόχο από μια σειρά εγχειρημάτων στην προσπάθεια μου να κωπηλατήσω χειμώνα γύρω από τις μεγαλύτερες επιφάνειες ξηράς της Ελλάδας. 

Η επιλογή της ημερομηνίας είναι συμβολική, γιατί αποτελεί για μένα ένα νέο ξεκίνημα και προσθέτει λόγω συνθηκών, το μέγιστο βαθμό δυσκολίας στο εγχείρημα, κάνοντάς με να αναρωτιέμαι…είναι εφικτό;

Ελπίζω να ταξιδέψετε μαζί μου..
Μανώλης Λουδάρος”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook