Από τις 12 Ιανουαρίου ξεκίνησε η παράδοση οχημάτων στα παραρτήματα του ΕΚΑΒ στο πλαίσιο της δωρεάς 143 υπερσύγχρονων ασθενοφόρων.

Τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται στα Χανιά η ειδική μονάδα διακομιδής νεογνών που θα είναι μια από τις έξι αντίστοιχες μονάδες τις οποίες δώρισε στο ΕΚΑΒ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η επιλογή του ΕΚΑΒ Χανίων για την παράδοση της μονάδας νεογνών, κρίθηκε ως απολύτως επιτακτική και αναγκαία, λόγω των συχνών διακομιδών νεογνών που γίνονται στο ΠΑΓΝΗ με ιδιαίτερα δύσκολές συνθήκες  μέσω ενός άθλιου οδικού άξονα μήκους 160 χιλιομέτρων.

Υπενθυμίζεται πως την Άνοιξη του 2017 το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε δωρίσει μια μονάδα διακομιδής νεογνών, την οποία όμως την παρέδωσε στο ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο.

Να σημειωθεί πως εκτός των μονάδων διακομιδής νεογνών, η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αφορά και σε 22 κινητές ιατρικές μονάδες, 65 συμβατικά ασθενοφόρα, 26 ασθενοφόρα 4χ4 και σε 30 άλλα οχήματα μικρού όγκου.

Τα οχήματα θα διατεθούν ανά την Ελλάδα με στόχο να ανταποκριθούν στη βασική ανάγκη για ανοιχτή πρόσβαση σε θέματα δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας όλων των κατοίκων της χώρας.

Σε ότι αφορά στην Κρήτη και επιπλέον της μονάδας διακομιδής νεογνών του ΕΚΑΒ Χανίων,  έχουν ζητηθεί και τέσσερις κινητές ιατρικές μονάδες καθώς και έξι ασθενοφόρα.

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η παράδοση των πρώτων 22 ασθενοφόρων, ενώ σύμφωνα με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το σύνολο των οχημάτων αναμένεται να έχει παραδοθεί μέχρι τέλος του μήνα.

Να σημειωθεί πως όλα τα οχήματα είναι υπερσύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα και το Ίδρυμα έχει αναλάβει το κόστος της πλήρους συντήρησής τους για οκτώ χρόνια.

Η δωρεά προς το ΕΚΑΒ ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Κρίση που πραγματοποιείται απο το Ίδρυμα.

(Φωτο Μαριλένα Κατσίνη)

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook