Στους 40 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ από το πέρασμα του κυκλώνα «Αϊρίν» που έχει πλέον υποβαθμιστεί σε καταιγίδα.

Πάνω από 5.000 άνθρωποι παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ το Βερμόντ, μία μικρή πολιτεία με 600.000 κατοίκους στα σύνορα με τον Καναδά, αντιμετωπίζει τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και πολλές δεκαετίες.

«Θα πρέπει να περάσει αρκετός καιρός για να ξεπεράσουμε μια καταιγίδα τέτοιου μεγέθους» δήλωσε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. «Αισθανόμαστε ακόμα τις επιπτώσεις της σε αρκετές περιοχές της χώρας, ειδικά στη Νέα Αγγλία και το Βερμόντ» πρόσθεσε.

Στο Βερμόντ, οι ζημιές είναι μεγάλες από τις πλημμύρες είναι τεράστιες. Γέφυρες κατέρρευσαν, δρόμοι έκλεισαν, ενώ πολλά χωριά είναι αποκλεισμένα.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εσωτερικής Ασφάλειας και Γεωργίας Τζάνετ Ναπολιτάνο και Τομ Βίλκσακ θα επισκεφτούν σήμερα, Τρίτη, τις πληγείσες περιοχές για να εκτιμήσουν τις ζημιές.

Οι δύο υπουργοί θα μεταβούν πρώτα σε περιοχές της Βόρειας Καρολίνας και αμέσως μετά στη Βιρτζίνια.

Σε μια από τις πρώτες εκτιμήσεις, η συμβουλευτική εταιρεία Kinetic Analysis υπολογίζει τις ζημιές στο έδαφος των ΗΠΑ στα 7 δισ. δολάρια, από τα οποία τα 2 με 3 δισ. αναμένεται να καλυφθούν από ασφαλιστικές εταιρείες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook