Στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για  το μέλλον των υποθηκοφυλακείων και του κτηματολογικού γραφείου του Λασιθίου οι δικηγόροι του νομού

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου μετέβησαν στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσουν τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Γιώργο Σταθάκη, στα πλαίσια προηγούμενης απόφασης, η οποία ελήφθη από τη τελευταία Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου.

Το Δικηγορικό Σύλλογο Λασιθίου εκπροσώπησαν η Αντιπρόεδρος κα Σοφία Τσαγκαράκη και η εκπρόσωπος τύπου κα Χρυσάνθη Φαρσάρη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή με την παρουσία των βουλευτών Λασιθίου κυρίων Μανώλη Θραψανιώτη και Ιωάννη Πλακιωτάκη και του βουλευτή Ηρακλείου κυρίου Σωκράτη Βαρδάκη.

Αντικείμενο αυτής ήταν το μέλλον των υποθηκοφυλακείων και του κτηματολογικού γραφείου του Λασιθίου, ενόψει της επικείμενης ψήφισης του νόμου για τη σύσταση του οργανισμού του Εθνικού Κτηματολογίου με δεδομένο πως για την Κρήτη προκρίνεται η σύσταση ενός κτηματολογικού γραφείου στο Ηράκλειο και τριών υποκαταστημάτων, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Άγιο Νικόλαο.

Οι δικηγόροι εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για τις επερχόμενες αλλαγές και κυρίως για το ενδεχόμενο άμεσου κλεισίματος των υποθηκοφυλακείων Ιεράπετρας, Σητείας και Νεάπολης, με δεδομένο το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο και την τρομερή ταλαιπωρία των ίδιων, αλλά και λοιπών επαγγελματιών και πολιτών προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Ο υπουργός παρείχε ξεκάθαρη διαβεβαίωση πως κανένα υποθηκοφυλακείο δεν πρόκειται να κλείσει άμεσα, παρά μόνο όταν ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση για καθεμία περιοχή, θέτοντας σα χρονικό ορίζοντα προκειμένου να έχει συντελεστεί πλήρως η ψηφιοποίηση το 2021.Τόνισε δε, πως μόνο όπου έχει προχωρήσει η εν λόγω ψηφιοποίηση θα ακολουθεί άμεσα κλείσιμο των υποθηκοφυλακείων και η μεταφορά τους στα κατά τόπους κεντρικά κτηματολογικά γραφεία και πως στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει για όλη την ελληνική επικράτεια η κτηματογραφηση, μετά τη σύσταση του Οργανισμού του Εθνικού Κτηματολογίου και την πρόσληψη 183  υπαλλήλων (με εξειδίκευση στην πληροφορική και τοπογράφων μηχανικών).   

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου ευχαριστεί τους ανωτέρω βουλευτές για την παρουσία τους και  ιδιαίτερα τον κύριο Μανώλη Θραψανιώτη για τη μεσολάβησή του για την πραγματοποίηση της συνάντησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook