Κωλυσιεργία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με "θύματα" 24 εργαζομένους καταγγέλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ν.Χανίων.

Αναλυτικότερα σε έγγραφο του συλλόγου προς τον Υπουργό Εσωτερικών και την ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφέρονται τα εξής:

"Σας ενημερώνουμε ότι από τον επικείμενο διαγωνισμό για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα λόγω κωλυσιεργίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης έχουν εξαιρεθεί δύο Δήμοι του Νομού Χανίων, συγκεκριμένα οι Δήμοι Καντάνου-Σελίνου και Κισσάμου, όπου απασχολούνται 24 άτομα ως παρατασιούχοι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
 
Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας ομόφωνα αποφάσισε και ζητά να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να συμπεριληφθούν οι θέσεις αυτές στον επικείμενο διαγωνισμό. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο θα θέσει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμβασιούχους-παρατασιούχους της χώρας, να προκηρυχθεί άμεσα “παράλληλος” διαγωνισμός για την κάλυψη των θέσεων που δεν έχουν συμπεριληφθεί στον επικείμενο και να διασφαλιστεί παντοιοτρόπως ότι οι συνάδελφοι που θα εξακολουθήσουν να εργάζονται ως παρατασιούχοι και μετά τις 31/3 θα πληρώνονται κανονικά.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας δηλώνει ομόφωνα ότι δεν διαπραγματεύεται το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων. Απαιτεί την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση των υπηρεσιών Καθαριότητας και αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια ξεπουλήματος Δημοτικών Υπηρεσιών σε ιδιώτες εργολάβους ενάντια στα συμφέροντα των Δημοτών που θα κληθούν αργά ή γρήγορα να πληρώσουν το αυξημένο τίμημα."