Θέμα διασφάλισης της ακεραιότητάς τους έθεσαν οι εργαζόμενοι του ΟΛΗ, οι λιμενεργάτες και οι άνδρες του λιμενικού σώματος.

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου ανάμεσα στον Πρόερδρο του Οργανισμού και τους προέδρους των σωματείων εργαζομένων του ΟΛΗ, λιμενεργατών αλλά και του Λιμενικού Σώματος.

Οι εργαζόμενοι έθεσαν το θέμα επικινδυνότητας που υπάρχει εδώ και μέρες στο λιμάνι λόγων της παραμονής των εκρηκτικών στο χώρο.

Η μεγάλη καθυστέρηση μεταφοράς του σε ασφαλές μέρος εντός ή εκτός Κρήτης θέτει σε κίνδυνο καθυμερινά όσους εργάζονται στο λιμάνι, ανέφεραν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων οι οποίοι ζήτησαν να ενημερωθούν αναφορικά με τη μεταφορά του “εκρηκτικού” φορτίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΛΗ κ. Φιλιππή η ενημέρωση που ο ίδιος έχει είναι πως οργανώνεται επιχείρση για την απομάκρυνση των εκρηκτικών από το λιμάνι το συντομότερο δυνατό.

Ερωτηθείς ο κ. Φιλιππής για το αν θα χρειαστεί εργαζόμενοι του ΟΛΗ, λιμενεργάτες οι άνδρες του λιμενικού να συμμετέχουν στην μεταφορά των εκρηκτικών στο πλοίο που θα ναυλωθεί, απάντησε πως όλα θα γίνουν σύμφωνα με τις οδηγείες του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πως την επιχείρηση θα αναλάβουν ειδικοί πυροτεχνουργοί.

Τέλος οι εργαζόμενοι στο λιμάνι ζήτησαν τη διασφάλιση της ασφάλειάς τους για όσο διάστημα τα εκρηκτικά παραμένουν στο χώρο του λιμανιού.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook