Καταδικαστική ανακοίνωση για το περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή στα ΤΕΠ του Βενιζέλειου

Καταδικαστική ανακοίνωση για το περιστατικό βίας που σημειώθηκε χθες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο από συνοδό ασθενή, που επιτέθηκε φραστικά στο προσωπικό, προκαλώντας ταυτόχρονα και υλικές ζημιές, εξέδωσε η διοίκηση του ιδρύματος.

“Η διοίκηση του Νοσοκομείου καταδικάζει κάθε πράξη βίας, ακόμα και αν προέρχεται από ασθενή ή συνοδό, που στρέφεται κατά του προσωπικού των νοσοκομείων μας, όπως το χθεσινό περιστατικό βίας που έγινε στο ΤΕΠ του Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγραφή του περιστατικού από τις Υπηρεσίες μας, χθες, Κυριακή 14-01-2018 και περί ώρα 10:20μ.μ, προσήλθε στο Νοσοκομείο ασθενής (θήλυ) η οποία συνοδευόταν από τον γιό της, μετά από παραπομπή από τον Κ.Υ Αγίας Βαρβάρας, επειδή είχε αυξημένη πίεση.
Η εξέταση των ασθενών από τον ιατρό, γίνεται με βάση τη βαρύτητα του περιστατικού και όχι την ώρα προσέλευσης στο νοσοκομείο.Το προσωπικό κατανοεί τα προβλήματα των ασθενών και των συνοδών τους, αλλά οφείλει να αναγνωρίσει και να δώσει προτεραιότητα στους βαρέως πάσχοντες”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει

“Στις 11:10μ.μ και επειδή δεν είχε ακόμα εξεταστεί η ασθενής, ο συνοδός άνοιξε το Παθολογικό Ιατρείο και στράφηκε κατά του προσωπικού με έντονες λεκτικές φράσεις και χειρονομίες, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε Η.Υ.

Το προσωπικό φύλαξης του Νοσοκομείου ανέλαβε να παρέμβει και να καθησυχάσει τον κύριο, ενώ κλήθηκε ταυτόχρονα και η Αστυνομία”

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, το ποσοστό  προσέλευσης στα ΤΕΠ έχει αυξηθεί από το 2010, κατά 10% και παραμένει σταθερό ενώ γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις, ώστε να μειώνεται ο χρόνος αναμονής των ασθενών, ειδικά σε περιόδους έξαρσης, όπου τα περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακή περίθαλψη είναι σαφώς αυξημένα .

Για την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό, 7 (επτά) ιατροί έχουν κατανεμηθεί στο ΤΕΠ του Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» και 6 (έξι) στο αντίστοιχο τμήμα του ΠαΓΝΗ, ενώ τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να στελεχωθούν και από νοσηλευτικό προσωπικό.

“Η διοίκηση έχει λάβει όλα τα δυνατά μέτρα φύλαξης των ασθενών, του προσωπικού και του νοσοκομείου γενικά, και έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για το συγκεκριμένο περιστατικό”, καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook