Το Γκρυγιέρ είναι κρυμμένο μέσα στα αλπικούς πρόποδες

Τα παραδοσιακά σπίτια του 15ου και 17ου αιώνα, το επιβλητικό κάστρο και οι πολύχρωμες τοπικές φορεσιές των ντόπιων ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε ένα παραμυθένιο κόσμο.

Το χωριό Γκρυγιέρ είναι χτισμένο στους πρόποδες των Άλπεων, απέχει 121 χιλιόμετρα από τη Γενεύη και είναι διάσημο για το τοπικό τυρί του.

Σύμφωνα με το μύθο, ο ιδρυτής του ο Γκρουέριος αναζητώντας μια καινούρια γη, έφτασε σε ένα λόφο, προστατευμένο από βουνά, όταν ξαφνικά ένας ερωδιός πέταξε από πάνω του. Θεωρώντας το ως σημάδι, αποφάσισε ότι αυτό θα ήταν το λάβαρο του μεσαιωνικού χωριού που φέρει το όνομά του.

Αποτελεί δημοφιλή προορισμό κάθε εποχή του χρόνου, ωστόσο ιδιαίτερα το χειμώνα το λευκό τοπίο μεταμορφώνει το Γκρυγιέρ.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Σατό ντε Γκρυγιέρ που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα και σήμερα λειτουργεί ως μουσείο, φιλοξενώντας εντυπωσιακές αίθουσες με νωπογραφίες και μεγαλοπρεπή τζάκια. Στο εργοστάσιο τυριού παράγεται το τυρί γκριγιέρ (gruyère), που μοιάζει με την ελληνική γραβιέρα.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Γκρυγιέρ / Ελβετία
Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ελβετικό Φράγκο (0,93 ευρώ)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα για τη Γενεύη και 4 ώρες και 15 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη. Από τη Γενεύη φτάνει κανείς στο Γκρυγιέρ με τρένο σε 1 ώρα και 40 λεπτά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook