Το Πανεπιστήμιο των Ορέων το Σάββατο 27 και τη Κυριακή 28 Αυγούστου 2011, με μία Ομάδα Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης, και σε συνεργασία με το Δήμο Σφακίων πραγματοποίησε σειρά δράσεων στην περιοχή του Δήμου με μεγάλη συμμετοχή και έντονο ενδιαφέρον από τους κατοίκους της περιοχής.

Οι δύο Ομάδες εργασίας του Πανεπιστημίου των Ορέων ήταν οι:

1. H ομάδα ‘Κοινωνία – Υγεία’, με υπεύθυνο τον Καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Διευθυντή της Κλινικής, Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Χ. Λιονή, επισκέφθηκαν το Δήμο και οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν στο πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Χώρας Σφακίων αποτελούμενη από:

(α) Γεν. Ιατρούς του Πα.Γ.Ν.Η., με υπεύθυνο τον κ. Χ. Λιονή και τους κ.κ. Κ. Χλίβερο, Στ. Γλάρο, Δ. Σχίζα.
(β) Οφθαλμιάτρους του Πα.Γ.Ν.Η. και του Β.Ε.Μ.Μ.Ο και την Κινητή Μονάδα Οφθαλμολογίας, με υπεύθυνο τον κ. Ε. Δετοράκη Επίκουρο Καθηγητή Πανεπιστημίου Κρήτης, και τους κ.κ. Εμμ. Καλιονάκη, Ν. Στογιάνοβιτς και Γ. Κονταδάκη.
(γ) Ψυχιάτρους, με υπεύθυνο τον καθ. κ. Ν. Παρίτση Δ/ντη Ψυχιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Κρήτης και τον κ. Ν. Νικολακάκη.
(δ) Ορθοπεδικούς, με υπεύθυνο τον κ. Ι. Δουρουντάκη.

Στο σύνολο των ιατρικών δράσεων εξετάσθηκαν περίπου 300 ντόπιοι κάτοικοι, και κυρίως παιδιά.

2. Και η ομάδα ‘Ευημερία – Οικονομία – Περιβάλλον’ με υπεύθυνο τον κ. Ι. Σιατίτσα καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης, με της οποίας την υποστήριξη πραγματοποιήθηκε ημερίδα με πλήθος συμμετεχόντων και οι παρουσιάσεις που έγιναν ήταν οι ακόλουθες:
Ποιος νοιάζεται για τα φυτά, κ. Σ. Πυρίντσος, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Διάσωση, Εξυγίανση και βελτίωση της Σφακιανής Προβατίνας, κ. Α. Στεφανάκης, Κτηνίατρος
Φορέας Διαχείρισης Λευκών Ορέων: ένα καινούργιο πρόβλημα ή ένα καινούργιο εργαλείο; κ. Π. Νύκτας, Περιβαλλοντολόγος
Μικροοικονομία των Ορέων, κ. Α. Ζαχαράκης

Παρευρέθησαν επίσης οι κ.κ. Μαρία Κασωτάκη, Στέλεχος της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Κρήτης, της οποίας η παρουσίαση ενδυνάμωσε την προσπάθεια του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Μιχάλης Ζ. Κοπιδάκης, καθ. Κλασικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Πανεπιστημίου των Ορέων, η Βαρβάρα Τερζάκη, η Προϊσταμένη της Οφθαλμολογικής Κλινικής ΠαΓΝΗ Ειρήνη Αντωνοδημητράκη, Νοσηλευτές, Εθελοντές & Ορέοι.

Είναι εντυπωσιακή η διάθεση των ανθρώπων να γίνουν υποστηρικτές του Πανεπιστημίου των Ορέων, της γενναίας αυτής προσπάθειας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook