Σήμερα στο Ηράκλειο, αύριο σε Ρέθυμνο και Χανιά ο Υπουργός

Στην Κρήτη βρίσκεται σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο ημερίδας ενημέρωσης στο Ηράκλειο, για θέματα λιμενικής πολιτικής, λιμενικών υποδομών και θαλασσίου τουρισμού, στην οποία ο Υπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό. Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στο νόμο 4504/2017, οι διατάξεις του οποίου επιλύουν χρόνια προβλήματα που απασχολούσαν τους Φορείς Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένων.

Το πρωί ο κ. Κουρουμπλής βρέθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης όπου πραγματοποιηθηκε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη, του Βουλευτή Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προέδρου του ΟΛΗ Απόλλων Φιλιππή, του Διοικητή της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Γιώργου Αλεξανδράκη και του Λιμενάρχη Ηρακλείου Ευθύμιου Δουβή. 

Αυτήν την ώρα βρίσκεται στη Λότζια όπου έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων πραγματοποιούν από χθες τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη, προκειμένου τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων να επισκεφτούν τις λιμενικές εγκαταστάσεις και να ενημερωθούν επί τόπου για τις δραστηριότητες των λιμένων και τα προβλήματά τους. Το κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας πραγματοποιεί συναντήσεις εργασίας με τους Φορείς Διαχείρισης και Εκμετάλλευσης Λιμένων, τις Διοικήσεις τους, τους οικείους Δήμους, εκπροσώπους των Αντιπεριφερειών και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.

Αύριο ο κ. Κουρουμπλής θα βρεθεί σε Ρέθυμνο και Χανιά. Τον Υπουργό συνοδεύουν υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Την Τετάρτη (17/01), ο κ. Κουρουμπλής, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις, με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και με το Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό.

Επίσης σήμερα, στο πλαίσιο της Ημερίδας, ο Υπουργός θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί και με άλλους Δημάρχους της περιοχής. Το απόγευμα, ο ΥΝΑΝΠ, και στελέχη της ΓΓΛΛΠΝΕ, θα επισκεφθούν το λιμάνι του Κόκκινου Πύργου, στο Τυμπάκι.

Την Πέμπτη (18/01), ο κ. Κουρουμπλής θα συναντηθεί με τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, με το Δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, τον Λιμενάρχη Ρεθύμνου, Πλωτάρχη Λ.Σ. Κωνσταντίνο Καστρινάκη, και με την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Μαρία Λιονή.

Στη συνέχει ο ΥΝΑΝΠ θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα επισκεφθεί την ΑΕΝ Κρήτης, και θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τη διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τη διοίκηση του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων (στις 12:15), τον Δήμαρχο της πόλης, Τάσο Βάμβουκα, τον Λιμενάρχη Χανίων Αντιπλοίαρχο Λ.Σ., Χρήστο Κουβάτσο, και με τον Αντιπεριφερειαρχή, Απόστολο Βουλγαράκη.