Mε πρωτοβουλία της Δημοκρατικής συνεργασίας Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΕΦΚΑ Ηρακλείου στον Εσταυρωμένο, με την Διοικήτρια του ΕΦΚΑ Ν. Ηρακλείου κ. Τρικέλη Παρασκευή παρουσία και εκπροσώπου του ΕΦΚΑ τομέα Οικοδομών, με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής συνεργασίας Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, όπου  παρόντες  ήταν, ο εκπρόσωπος  της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Τσιγγένης Γιώργος και  μέλος της Διοίκησης Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου καθώς και τα μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων Ψαθάκη Νίκου, Μάρκογλου Γιώργου  και Ταμπάκου Λόρεντζ.

Στην συγκεκριμένη συνάντηση συζητήθηκαν μείζονος σημασίας θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στην οικοδομή όπως μαύρη – ανασφάλιστη εργασία, καταγγελίες ενσήμων, παραβάσεις στην ασφάλιση όπου δεν αναγνωρίζονται οι προϋπηρεσίες των εργαζομένων, ένσημα – υπέρ αγνώστων, καθώς και συνταξιοδοτικά θέματα.

Η επιτροπή θέτοντας το μείζονος σημασίας θέμα της καθυστέρησης  της απονομής των  κανονικών αλλά και προσωρινών συντάξεων υπήρξε διαβεβαίωση από την υπηρεσιακή Διοίκηση του ΕΦΚΑ ότι θα δοθούν άμεσα όλες οι κανονικές και προσωρινές συντάξεις, ωστόσο όμως παραμένει ανοιχτό το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων που είναι καθαρά ζήτημα Υπουργείου κοινωνικής ασφάλισης.

Η Δημοκρατική συνεργασία Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου θα συνεχίσει να ενημερώνετε και να ενημερώνει για θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook