Ηταν 19 Ιανουαρίου του 1998 όταν οι πρώτες φήμες περί σεξουαλικών επαφών του τότε αμερικανού προέδρου με νεαρή μαθητευόμενη στο Οβάλ Γραφείο έβλεπε το φως της δημοσιότητας. 

Λίγους μήνες αργότερα ο Μπιλ Κλίντον παραδεχόταν την «ανάρμοστη» όπως ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει «σωματική επαφή» με τη Μόνικα Λεβίνσκι η οποία λίγο έλειψε να του στοιχίσει την προεδρία.

Η υπόθεση αυτή ακόμη στοιχειώνει το δημόσιο λόγο, μεθαύριο συμπληρώνονται ακριβώς 20 χρόνια από τότε που έγινε γνωστή η ιστορία και αυτές τις μέρες, ένα νέο σεξουαλικό σκάνδαλο ρίχνει σκιά στον Λευκό Οίκο.

Μόλις τον περαμένη Παρασκευή η Wall Street Journal ανέφερε ότι ένα μήνα πριν τις προεδρικές εκλογές ο δικηγόρος του Ντόναλτ Τραμπ Μάικλ Κοέν χρημάτισε με 130.000 δολάρια την πορνοσταρ Στέφανι Κλίφονρτ, γνωστή στο χώρο της ως Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να μη μιλήσει ποτέ για τη «σχέση» της με τον τότε υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.

Κι έπειτα ήρθε η Daily Beast που ανέφερε ότι μια άλλη πορνοστάρ η Τζέσικα Ντρέικ η οποία είχε κατηγορήσει τον Τραμπ ότι της προσέφερε 10.000 δολάρια για σεξ, υπέγραψε έπειτα συμφωνητικό το οποίο της απαγόρευε να αποκαλύψει τις συνευρέσεις της με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και αφότου εξελέγη πρόεδρος ο Τραμπ κατηγορήθηκε από πολλές γυναίκες για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση. 

Όπως και τότε έτσι και σήμερα ο ίδιος διαψεύδει τα γεγονότα, ωστόσο -σχολιάζει η αρθρογάφος των New York Times Μισέλ Γκόλντμπεργκ- εάν αποδειχτεί ότι οι δικηγόροι του Τραμπ πλήρωσαν για να κρύψουν μη συναινετικές συμπεριφορές, μπορεί να προκύψει σοβαρό ζήτημα για τον Τραμπ.

Παραθέτει μάλιστα μια φράση από το βιβλίο «Φωτιά κι Οργή» που προσφάτως κυκλοφόρησε για τα έργα και τις ημέρες του Τραμπ στον Λευκό Οίκο, η οποία –όπως αναφέρει τη Γκόλντεμπεργκ- δεν έχει τύχει της προσοχής που αρμόζει. Αυτή αφορά σε μια αποστροφή του Στιβ Μπάνον για τον Μαρκ Κασόβιτς, έναν εκ των δικηγόρων του Τραμπ. Φέρεται λοιπόν να είπε ο πρώην συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου, αφότου είχε αναλάβει καθήκοντα στο Οβάλ Γραφείο: «Τι είχαμε για την εκστρατεία; Εκατό γυναίκες; Ο Κασόβιτς τις κανόνισε», εννοώντας ότι πλήρωσε αδρά προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή τους.

Παρόλα αυτά, εγχώριοι αναλυτές αναφέρουν ότι για έναν άνθρωπο που έχει ήδη δώσει πολλές λεπτομέρειες του πλούσιου ερωτικού του βίου, με τρεις γάμους και δυο διαζύγια, με τις πρώην ερωμένες του να κάνουν πρωτοσέλιδα με τίτλους ότι «το καλύτερο σεξ που είχαν ποτέ ήταν μαζί του» και τον οποίο ο αμερικανικός λαός εξέλεξε για πρόεδρο, δεν πρόκειται να τον βλάψει ιδιαίτερα. 

Σε κανέναν εξάλλου δεν κάνει εντύπωση ότι ο Τραμπ κοιμόταν με άλλες γυναίκες όταν η Μελάνια έφερνε στον κόσμο τον γιο τους Μπάνον. Και ιστορίες όπως αυτή, δεν κάνουν τον ίδιο πάταγο όπως πριν 20 χρόνια αυτή του Μπιλ Κλίντον με τη Μόνικα Λεβίνσκι.

Μαριλένα Γεραντώνη
in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook