Ισχυρό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την εξαγορά του 50,36% που κατέχει η Αγροτική Τράπεζα στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ.

Η πρώτη φάση του διαγωνισμού ολοκληρώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και εξελίξεις αναμένονται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, μεταξύ αυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι 6 έως 7 εταιρείες, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι ξένες.

Σε αυτές τις εταιρείες έχουν δοθεί τα οικονομικά στοιχεία της ΣΕΚΑΠ και εν συνεχεία η σύμβουλος της ΑΤΕbank, Deloitte, θα κάνει την τελική εισήγηση, επιλέγοντας τους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στη β΄φάση του διαγωνισμού.

Η Αγροτική είχε αποκτήσει τον Ιούλιο από τη σύνδικο πτώχευσης της ΣΕΒΑΘ ΑΒΕΕ τις μετοχές που είχε η τελευταία στη ΣΕΚΑΠ, αποκτώντας έτσι την πλειοψηφία των μετοχών που ξεπερνούσε το 50% του κατατεθειμένου κεφαλαίου των μετόχων στην καπνοβιομηχανία.

Σύμνφωνα με δημοσιεύματα, μεταξύ αυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη ΣΕΚΑΠ είναι η πολυεθνική Imperial Tobacco, η κορεατική KTJ, ο Ινδός Μάμπι Ντάλα, ο Τούρκος Σέμπα, μια κροατική κρατική εταιρεία και δύο ελληνικές. Η μια ελληνική εταιρεία, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, φέρεται να είναι αυτή γνωστού μεγαλοκαπνέμπορου από τη Θεσσαλονίκη.

Η ΣΕΚΑΠ ιδρύθηκε το 1975, έχει έδρα και τις εγκαταστάσεις της στην Ξάνθη και δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εμπορία και διάθεση τσιγάρων.

Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα σημάτων στην ελληνική αγορά, όπως τα BF, Cooper, BF κ.ά. Το 2010 πραγματοποίησε ενοποιημένο κύκλο εργασιών ύψους 36 εκατ. ευρώ (53,2 εκατ. ευρώ το 2009) και είχε ζημίες 18,5 εκατ. ευρώ.

Στο τέλος του 2010 απασχολούσε 296 εργαζόμενους, μειωμένους κατά 79 σε σχέση με τις 31/12/2009.

Η ΣΕΚΑΠ, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο in.gr, είναι η δεύτερη αμιγώς ελληνική καπνοβιομηχανία μαζί με τον «Καρέλια» και εκτιμάται ότι ελέγχει το 8,5% της ελληνικής αγοράς τσιγάρων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook