Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η έξαρση της ιλαράς που τείνει να μετατραπεί σε επιδημία λόγω των  αλλεπάλληλων κρουσμάτων κυρίως σε άτομα που έχουν γεννηθεί πριν το 1970.

Αυτό ωστόσο που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση, αποτελεί το γεγονός ότι μεταξύ των νέων κρουσμάτων είναι και αρκετοί γιατροί, σημαίνοντας συναγερμό αφενός για τον ρυθμό μετάδοσης της νόσοι, αφετέρου για τα μέτρα προφύλαξης από αυτή.

Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 1.100 εκ των οποίων τα 220 αφορούν Έλληνες ηλικίας 25 έως 44 χρόνων, ενώ μεταξύ αυτών υπάρχουν και επαγγελματίες του χώρου της υγείας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα γιατρούς του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Ειδικότερα, στον «Ευαγγελισμό» εντοπίστηκαν πέντε περιπτώσεις γιατρών οι οποίοι νόσησαν από ιλαρά, ενώ το τελευταίο περιστατικό χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως κρίσιμο καθότι παρουσίασε επιπλοκές, όπως ανέφερε στο Newpost, ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ηλίας Σιώρας.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τα περιστατικά αφορούν πέντε άτομα 35-40 ετών σημειώνοντας ότι το τελευταίο κρούσμα που εντοπίστηκε πριν από 12 ημέρες έχει παρουσιάσει επιπλοκή πνευμονίας.

Όπως είπε από τις πέντε περιπτώσεις μόνο η μια φαίνεται να είναι η πιο ανησυχητική για αυτό και ο ασθενής νοσηλεύεται ενώ οι υπόλοιποι δεν χρειάστηκε. Ταυτόχρονα παρότρυνε όσους έχουν γεννηθεί μετά το 1970 να κάνουν την δεύτερη δόση του εμβολίου, καθώς εκείνοι εντάσσονται στην ομάδα «υψηλού κινδύνου», καθώς όπως ανέφερε αρκετός κόσμος περιορίστηκε μόνο στη πρώτη δόση, αμελώντας την δεύτερη λόγω του ότι δεν υπήρχε επαρκής ενημέρωση το πρώτο διάστημα για το νέο εμβόλιο.  

Ακόμη, ο κ. Σιώρρας επισήμανε ότι είναι άδικο να κατηγορείται ομάδα ανθρώπων όπως οι Ρομά ως πηγή μετάδοσης της ασθένειας αφού όπως τόνισε κάτι τέτοιο δεν ιφίσταται

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook