Παραμυθένιο σκηνικό στα Highlands της Σκωτίας

Ερείπια αρχαίων κάστρων, μικρά νησάκια, κρυστάλλινα νερά και υπέροχα χρώματα από τους γύρω λόφους συνθέτουν ένα παραμυθένιο σκηνικό στη Σκωτία.

Η λίμνη Loch Awe είναι διάσημη για το ψάρεμα πέστροφας και σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το χωριό Lochawe, που πήρε το όνομά του από τη λίμνη.

Σύμφωνα με τον μύθο, είχε ανατεθεί στη νύμφη Loch Awe να παρακολουθεί την στάθμη του νερού, ωστόσο την πήρε ο ύπνος και τα νερά της λίμνης την έπνιξαν.

Στη βορειοανατολική ακτή της λίμνης βρίσκεται και το πιο πολυφωτογραφημένο κάστρο της χώρας. Το Kilchurn χρονολογείται από τον 15ο αιώνα και αρχικά χτίστηκε πάνω σε ένα νησί.

Η στάθμη των υδάτων της λίμνης άλλαξε με τα χρόνια και το 1817 το νησί συνδέθηκε με την ηπειρωτική χώρα. Είναι ανοικτό για επίσκεψη μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και οι πέτρινοι τοίχοι του που έχουν γίνει ένα με τη φύση, δημιουργεί ένα ονειρικό σκηνικό.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες
glaskwvimap

Lochawe / Σκωτία
Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Στερλίνα (1,17 ευρώ)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού για Γλασκόβη μέσω Μονάχου είναι 5 ώρες και 45 λεπτά από την Αθήνα και 7 ώρες και 40 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Βελιγραδίου και Άμστερνταμ. Από τη Γλασκόβη φτάνετε στο Lochawe με τρένο σε 2 ώρες και 35 λεπτά.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook