Ειδικοί νηογνώμονες επιθεώρησαν το πλοίο το οποιο δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα και έτσι ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το λιμανι του Πειραιά.

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στο πλοίο Festos Palace το οποίο παρέμενε δεμενο στο λιμάνι του Ηρακλείου από χθες το βράδυ.

Το πλοίο κατά τη διάρκεια του απόπλου προσέκρουσε στον πλοβλήτα του λιμανιού λόγω των θυελλωδών ανέμων που έπλεαν στο λιμάνι.

Ειδικοί νηογνώμονες επιθεώρησαν το πλοίο το οποιο δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα και έτσι ετοιμάζεται να αναχωρήσει για το λιμανι του Πειραιά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση των Μινωικών Γραμμών αναφέρεται:

"Από το Γραφείο Τύπου των Μινωικών Γραμμών ανακοινώνεται ότι, την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018, το βράδυ, το πλοίο H/S/F FESTOS PALACE, κατά τη διάρκεια των χειρισμών του απόπλου για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του από το λιμάνι του Ηρακλείου, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων και των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν στην περιοχή, προσέκρουσε στην προβλήτα ελαφρά με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές ζημιές στο εξωτερικό περίβλημα του πλοίου.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών ασφαλείας και ασφαλούς διαχείρισης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καθώς και του νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, το H/S/F FESTOS PALACE παρέμεινε στο λιμάνι του Ηρακλείου και μετά την επιθεώρησή του κρίθηκε απολύτως αξιόπλοο και αναχώρησε σήμερα το πρωί για το λιμάνι του Πειραιά.

Όλοι οι επιβαίνοντες διανυκτέρευσαν στο πλοίο, είναι ασφαλείς και πολύ καλά στην υγεία τους. 

Το προκαθορισμένο για σήμερα δρομολόγιό του από το λιμάνι του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί κανονικά, με ώρα αναχώρησης στις 21:00.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στα Κεντρικά Πρακτορεία των Μινωικών Γραμμών, μέσω των Πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810 229602, Πειραιάς: 210 4145744, Αθήνα: 210 3376910, ή στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα".