«Καταστροφικό» χαρακτήρισε το χαμηλό ενδιαφέρον της χώρας μας στο θέμα  της αλιείας, η βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη, κατά τη διάρκεια τοποθετησής της στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής

«Καταστροφικό» χαρακτήρισε το χαμηλό ενδιαφέρον της χώρας μας στο θέμα  της αλιείας, η βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη, κατά τη διάρκεια τοποθετησής της στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. «Ίσως, δεν υπάρχει μεγάλο κομματικό ενδιαφέρον προς άγρα ψήφων από το χώρο αυτό. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά» τόνισε για να συμπληρώσει: «Πρέπει να κάνουμε μια στροφή και νομίζω ότι αυτή έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά χρειάζεται να κάνουμε πάρα πολλά βήματα, είμαστε πίσω και θα πρέπει να διανύσουμε πάρα πολύ δρόμο»

«Συμφωνώ απόλυτα με την πρόταση, η οποία υπήρχε εδώ για τη δημιουργία του Συμβουλίου Αλιείας, αλλά με προσανατολισμό της παραγωγής πολιτικής σε ό,τι αφορά αυτό το χώρο.

Επίσης, θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ότι βρεθήκαμε όλοι μαζί από διάφορους «δρόμους», αλλά έχουμε ένα κοινό αντικείμενο και χαίρομαι ιδιαίτερα ότι όλοι συνειδητοποιούμε, ότι βρισκόμαστε στην ίδια «βάρκα» και ότι αν αυτός ο θησαυρός καταρρεύσει, θα έχει ως αποτέλεσμα να καταρρεύσουμε όλοι μαζί» σημείωσε σε άλλο σημεία της ομιλίας της.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα που αναφέρουν μείωση των ανθρώπων που ασχολούνται σιγά-σιγά με τη θάλασσα: «Δηλαδή, δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Προφανώς, μπορεί να είναι και οικονομικό το κίνητρο κ.λπ… Αυτό διαπιστώνω, τουλάχιστον, συζητώντας με τους διάφορους φορείς που ασχολούνται με αυτό το ζήτημα στη δική μου την περιοχή και δεν νομίζω ότι είναι η μοναδική περιοχή που έχει τέτοιο θέμα».

«Καλό θα ήταν να κάνουμε μια συζήτηση με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το Υπουργείο Οικονομικών που έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, όσον αφορά το ζήτημα του Λιμενικού. Ειπώθηκε εδώ ότι το 70% στα μενού είναι παράνομα αλιεύματα. Δεν ξέρω αν είναι σε αυτό το βαθμό, αλλά σίγουρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Επομένως και αυτοί πρέπει να κληθούν και να υπάρχει μια συνολική αντιμετώπιση του θέματος από την πλευρά όλων», σημείωσε για να καταλήξει: «Αυτοί που ασχολούνται με τη θάλασσα το κάνουν και για λόγους παράδοσης και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αυτή η παράδοση δεν πρέπει να χαθεί. Δεδομένου ότι υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται για αυτή την υπόθεση και έχουν συνειδητοποιήσει που βρισκόμαστε, θέλω να πιστεύω ότι με τη βοήθεια και της πολιτείας θα βρεθεί ένας δρόμος ώστε πραγματικά να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον από ότι τώρα, διότι, είμαστε όντως σε οριακό σημείο».
Βίντεο ομιλίας εδώ: https://youtu.be/EXqUiBIW9F

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook