Το κόστος για την μεταφορά της σορού της ανέρχεται σε 20.000 δολάρια και σε μια ημέρα συγκεντρώθηκαν σχεδόν 5.000 δολάρια

Θλίψη προκάλεσε στην ομογένεια των ΗΠΑ και στην Κρήτη, ο αναπάντεχος χαμός της 37χρονης Ρεθυμνιώτισσας Εστίας Ζαφειράκη, η οποία διέμενε στην Νέα Υόρκη.

Η 37χρονη – που καταγόταν απο τα Ρούστικα Ρεθύμνου – βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της όπου διέμενε μόνη, 20 μέρες μετά τον θάνατό της, ενώ οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν κάνει ακόμα γνωστή την αιτία του θανάτου της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Εθνικού Κήρυκα” δεν βρέθηκαν εμφανή σημάδια κάποιας επίθεσης, γεγονός που συμβάλει στην πιθανότητα να υπέκυψε λόγω κάποιας ασθένειας.

Στο μεταξύ συγγενείς και φίλοι της, ξεκίνησαν εκστρατεία μέσω της ιστοσελίδας https://www.gofundme.com/estia-zafeiraki, προκειμένου να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό των 20.000 δολαρίων ΗΠΑ που χρειάζεται για την μεταφορά και κηδεία της Εστίας Ζαφειράκη στο Ρέθυμνο.

Η 37χρονη είχε εργαστεί ως επικοινωνιολόγος και ως εικαστικός καλλιτέχνης. 

Σύμφωνα με το βιογραφικό της σημείωμα στο «coroflot.com» αποφοίτησε από το Τμήμα Επικοινωνίας και Γραφιστικού Σχεδίου (Communication and Graphic Design) του διάσημου Pratt Institute, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ενώ προηγουμένως είχε αποφοιτήσει από το Κολέγιο Βακαλό (Vakalo School of Art and Design) στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook