Την επόμενη εβδομάδα «κληρώνει» για το Κέντρο Εκπαίδευσης στο στρατόπεδο Θεοδωράκη του Ρεθύμνου και για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου στα Χανιά

Σημαντικές αλλαγές στην στρατιωτική θητεία αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τον Μάρτιο, από την 2018 Β’ ΕΣΣΟ,  έπειτα από εισήγηση της στρατιωτικής ηγεσίας και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Τα Κέντρα Εκπαίδευσης στα οποία παρουσιάζονταν οι νεοσύλλεκτοι φαίνεται πως καταργούνται. Πλέον, οι νέοι δεν θα παρουσιάζονται στο Κέντρο όπου παρέμεναν επί περίπου ένα μήνα για να λάβουν εξοπλισμό, ιματισμό, να κάνουν τα βασικά εμβόλια και τις απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις και κυρίως να λάβουν την βασική στρατιωτική εκπαίδευση.

Οι νεοσύλλεκτοι θα παρουσιάζονται σε “Σημεία υποδοχής”  όπου θα παραμένουν έως δύο ημέρες και θα περνούν τις ιατρικές εξετάσεις, θα παίρνουν ιματισμό και στη συνέχεια θα λαμβάνουν το φύλλο πορείας για τις μονάδες όπου θα περνούν τη βασική εκπαίδευση στα όπλα λαμβάνοντας παράλληλα και εκπαίδευση σε ειδικότητα

Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας θα κλείσουν κέντρα όπως είναι του Ναυπλίου, της Καλαμάτας, της Λαμίας, της Άρτας και του Μεσολογγίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι δεν είναι ακριβές ότι θα κλείσουν όλα τα Κέντρα Εκπαίδευσης. 

Επιβεβαίωσε όμως ότι θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο κατάταξης των νεοσυλλέκτων στις ένοπλες δυνάμεις και ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, κάνοντας λόγο για «ισοδύναμα» στις περιοχές όπου θα καταργηθούν τα Κέντρα Εκπαίδευσης.

Επίσης μίλησε για μελέτη αξιοποίησης των ακινήτων του Υπ. Εθνικής Άμυνας.

Να σημειωθεί πως στην Κρήτη υπάρχει ένα Κέντρο Εκπαίδευσης Οπλιτών, στο 547/ΑΜ Τάγμα Πεζικού στο στρατόπεδο Θεοδωράκη του Ρεθύμνου.

Εάν τελικά συμπεριληφθεί στην λίστα εκείνων που θα κλείσουν, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην Κρήτη θα δημιουργηθεί Σημείο Υποδοχής Νεοσυλλέκτων στο στρατόπεδο Μαρκοπούλου που βρίσκεται μέσα στην πόλη των Χανίων.

Εάν τελικά συμβεί αυτό, τότε έρχεται σε αντίθεση με την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από το βήμα του αναπτυξιακού συνεδρίου Κρήτης – τον περασμένο Σεπτέμβριο – για παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στον Δήμο Χανίων, κάτι που είναι αίτημα πολλών ετών.

Βέβαια το ερώτημα που προκύπτει, είναι γιατί να μην μετατραπεί το στρατόπεδο Θεοδωράκη σε Σημείο Υποδοχής Νεοσυλλέκτων.

Πάντως, όπως είπε ο κ.Βίτσας είναι θέμα λίγων ημερών για να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook