Προσκλητήριο σε όλους και όλες και δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης  από την Ντόρα Μπακογιάννη στην πρώτη συνέντευξη ως συντονίστρια της ΝΔ για την  περιφέρεια Κρήτης

Η Βουλευτής της ΝΔ η οποία ορίστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υπεύθυνη για την περιφέρεια Κρήτης, ξεκινώντας την πρώτη συνέντευξη Τύπου με αυτή την ιδιότητα από τα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ έκανε λόγο για το ξεκίνημα μιας προσπάθειας ενημέρωσης όλων για τις θέσεις του κόμματος.

 

Όπως είπε χαρακτηριστικά «από σήμερα τα Χανιά έχουν βουλευτή της αντιπολίτευσης, εμένα».

 

 

Για  τους υποψήφιους βουλευτές  και για  την σχετική αναφορά της στην συνεδρίαση των στελεχών της ΝΔ στα Χανιά που προηγήθηκε, η κα Μπακογιάννη είπε πως η ΝΔ για να πετύχει τον στόχο της κηρύσσει πανστρατιά και απευθύνεται σε όλους…..»Η πόρτα μας, η καρδιά μας και η ψυχή μας στην ΝΔ είναι ανοιχτή…..» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Σε ότι αφορά στις προτεραιότητες της ΝΔ για την Κρήτη, τόνισε πως «το πρώτο έργο που είναι θέμα τιμής, είναι το θέμα του ΒΟΑΚ. Και οι παλαιότερες κυβερνήσεις δεν έκαναν το χρέος τους απέναντι στην Κρήτη. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα του ΒΟΑΚ είναι δέσμευση τιμής».

Επίσης επεσήμανε πως παρά  του ότι ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης έχει κάνει σπουδαία δουλειά για το θέμα αυτό, τώρα μαθαίνει πως οι αρμοδιότητες του φεύγουν από αυτόν και πηγαίνουν κάπου στο κέντρο και σε ανθρώπους που καν δεν γνωρίζουν που είναι ο ΒΟΑΚ.

Τόνισε πως ο ΒΟΑΚ πρέπει να ολοκληρωθεί «και για να γίνει χρειάζεται σοβαρότητα που δεν υπάρχει σε αυτή την κυβέρνηση αφού τρία χρόνια τώρα δεν έχει γίνει η στρατηγική μελέτη».

Επίσης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του κόμβου της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο.

 

Για το Μακεδονικό και την δήλωση του Υπ.Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη πως η ΝΔ είναι ακατάλληλη να εγκαλεί την κυβέρνηση αφού έπεσε μια κυβέρνηση της ΝΔ για αυτό το θέμα, η κα Μπακογιάννη είπε:
“Προ 30 ετών η ΝΔ είχε μια κυβέρνηση που έπεσε. Προ 10 ετών η ΝΔ έκανε το Βουκουρέστι. Εάν ο κ.Σταθάκης σήμερα μπορεί να λέει ότι έχει μια ελπίδα να πετύχει η όποια διαπραγμάτευση, οφείλεται στο ότι κάποιο από εμάς και ιδίως ο Κώστας Καραμανλής, ο Βαγγέλης Μειμαράκης και εγώ, υψώσαμε το ανάστημά μας και είπαμε ότι δεν θα δεχθούμε τα Σκόπια με την ονομασία Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, στο ΝΑΤΟ και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη”.
Παράλληλα ανέφερε πως αυτή η κυβέρνηση προσέρχεται στην διαπραγμάτευση με δύο διαφορετικές θέσεις και αυτό συνεπάγεται πως έτσι αδυνατίζουν τα επιχειρήματα σου και δυναμώνουν του άλλου.
Τέλος κάλεσε «τους κυρίους του ΣΥΡΙΖΑ να σοβαρευθούν διότι δεν είναι ένα θέμα συριζαικό, νεοδημοκρατικό, πασοκικό κλπ. Είναι ένα μείζον θέμα που αγγίζει τις καρδιές όλων των Ελλήνων και κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το Σκοπιανό» 

 

Για τις φημολογούμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων από κυβέρνηση της ΝΔ και την υπερφορολόγηση, η κα Μπακογιάννη ήταν κατηγορηματική: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων, διότι αυτό ήταν υποχρέωση προηγούμενου μνημονίου και σήμερα δεν υπάρχει στην ατζέντα». Επεσήμανε πως την αξιολόγηση την πέρασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «όση προσπάθεια και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας φέρει απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους θα αποτύχει. 
Κανείς δεν αμφιβάλλει  πως η χώρα υπερφορολογείται, πλην του κ.Τσακαλώτου, είπε η κα Μπακογιάννη, αναφέροντας  το χρέος των πολιτών προς το Ελληνικό κράτος ξεπερνάει τα 101 δις ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις τράπεζες. Είπε δε, πως το συνολικό ιδιωτικό χρέος φθάνει τα 300 δις, τονίζοντας πως καμία οικονομία δεν μπορεί να σταθεί με αυτά τα νούμερα.
«Πρέπει να αλλάξουμε μυαλό και επειδή αυτή η κυβέρνηση αποκλείεται να αλλάξει μυαλό πρέπει να αλλάξουμε κυβέρνηση» ανέφερε προσθέτοντας πως «η χώρα χρειάζεται μια φορολογική επανάσταση, Να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές, να είμαστε πολύ αυστηροί στην φοροδιαφυγή και να επιτρέψουμε  στην μικρομεσαία επιχείρηση να επιβιώσεις.

 

Αναφορικά με την βελτίωση των οικονομικών δεικτών, η κα Μπακογιάννη, κάνοντας λόγο για τρία χαμένα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως οι μακροοικονομικοί δείκτες βελτιώνονται σε σύγκριση με το 2015 «για να φτάσουμε εκεί που ήμασταν το 2014». Μίλησε για τρία χαμένα χρόνια των θυσιών των Ελλήνων εξαιτίας της μαύρης τρύπας που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ το 1ο εξάμηνο του 2015 με την ηρωική διαπραγμάτευση του κ.Βαρουφάκη και είπε πως «αν είχαμε συνεχίσει το 2014, οι Έλληνες θα είχαν βγει από τα μνημόνια χωρίς να χρειαστεί το τρίτο μνημόνιο…»

 

Σε ότι αφορά στο αν διανύουμε προεκλογική περίοδο, ανέφερε ότι «εμείς εντατικοποιούμε την προσπάθειά μας για να ενημερώσουμε τους πολίτες. δεν ξέρουμε αν θα γίνουν εκλογές. Στόχος μας δεν είναι μόνο να καταψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ,αν και είμαστε σίγουροι πως θα καταψηφιστεί, αλλά θέλουμε να ενημερώσουμε τους Έλληνες πολίτες για το τι θα κάνουμε εμείς. Το δύσκολο είναι το τι θα πεις εσύ και το όποιο θα πρέπει κατά κεραία να υλοποιήσεις.»
Τέλος για τον ορισμό της ως συντονίστρια της ΝΔ για την Κρήτη και για το ότι στις προηγούμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναδειχθεί πρώτος στο νησί, η κα Μπακογιάννη είπε πως έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους Κρητικούς και ότι «όλοι μαζί θα κάνουμε την διαφορά και θα φέρουμε την ΝΔ πρώτο κόμμα στην Κρήτη. Αυτός είναι ο στόχος μας».

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook