Με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κ. Γιώργο Τσικνάκη και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.Η. κ. Γιάννη Μπρα συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας, συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Βασιλάκης και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αρκαλοχωρίου κ. Αντώνης Χριστάκης.

Επίκεντρο της συζήτησης αποτέλεσε το τουριστικό – αλιευτικό καταφύγιο στον Τσούτσουρα. Συγκεκριμένα συζητήθηκε το θέμα της ολοκλήρωσης του έργου και της δυνατότητας ένταξής του σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, μέσω του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, όπως έχει ήδη ανακοινώσει από το Φεβρουάριο του 2011 ο Υπουργός, κ. Παύλος Γερουλάνος, σε επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο Ηράκλειο.

Παράλληλα, τη συζήτηση απασχόλησε η συντήρηση και η αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών, αλλά και οι εργασίες εκβάθυνσης του λιμανιού στα πλαίσια της σχετικής μελέτης που έχει ήδη αναθέσει ο Ο.Λ.Η. Στα πλαίσια αυτά ξεκινά άμεσα ο καθαρισμός και η συντήρηση του λιμανιού, ενώ η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Μινώα Πεδιάδας και του Ο.Λ.Η. θα συνεχιστεί και στο μέλλον για όποιο θέμα, που εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Ο.Λ.Η., προκύψει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook