Η κακιά στιγμή που κόστισε τη ζωή σε νεαρό μέλος θεατρικού θιάσου

Οι προετοιμασίες για το πανηγύρι της 15ης Οκτωβρίου 1967 στον Ορχομενό είχαν ολοκληρωθεί. Ακόμη και ο περιοδεύων θίασος είχε φτάσει στην πόλη για να δώσει παράσταση. Παραμονή του πανηγυριού ο κόσμος διασκέδαζε στα μαγαζιά της περιοχής ενώ το ίδιο έκαναν και τα μέλη του θιάσου. Η εξέλιξη της βραδιάς, όμως, ήταν σοκαριστική.

Εκείνο το βράδυ, ο 25χρονος Ε.Χ., μέλος του θιάσου, μαζί με τέσσερις συναδέλφους του διασκέδαζαν σε νυχτερινό κέντρο της περιοχής. Δύο από τα μέλη της παρέας, λίγες ημέρες πριν φύγουν για την περιοδεία, είχαν αρραβωνιαστεί και εκείνο το βράδυ κερνούσαν για να γιορτάσουν το νέο ξεκίνημα στην κοινή ζωή τους.

Στο δρόμο της επιστροφής η παρέα διασταυρώθηκε με έναν κάτοικο του Ορχομενού. Ο 63χρονος Σ.Π. επέστρεφε στο σπίτι του αλλά η συνάντησή του με την παρέα των νεαρών στάθηκε μοιραία. Όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας κοίταξε απαξιωτικά την νεαρή κοπέλα γιατί φορούσε παντελόνι. Για ηλικιωμένο αγρότη ήταν ένα παράξενο γεγονός το οποίο σχολίασε με καυστικό τρόπο με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καυγάς. Ακολούθησε συμπλοκή, οι άνδρες πιάστηκαν στα χέρια και το κακό δεν άργησε να γίνει.

Ο 25χρονος Ε.Χ. ο οποίος επιχείρησε να υπερασπιστεί τη φίλη του έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος όπου, λίγα λεπτά αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή. Κανείς δεν μπόρεσε να τον βοηθήσει καθώς ο σουγιάς έκοψε κεντρική αρτηρία του 25χρονου με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του.

Ο 63χρονος, λίγους μήνες αργότερα, κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Κακουργιοδικείου του Αθήνας κατηγορούμενος για την δολοφονία του νεαρού καλλιτέχνη. Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκαν οι φίλοι του θύματος οι οποίοι υποστήριξαν πως τα αίματα άναψαν όταν ο κατηγορούμενος πρόσβαλε την νεαρή ηθοποιό γιατί φορούσε παντελόνι.

Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και πάνω στον καυγά, όπως είπαν οι μάρτυρες, ο 63χρονος αγρότης έβγαλε από την τσέπη του έναν μικρό σουγιά και στη συνέχεια επιτέθηκε και μαχαίρωσε τον άτυχο 25χρονο. «Δεν καταφέραμε να τον βοηθήσουμε. Η αιμορραγία δεν σταματούσε… Έφυγε πολύ γρήγορα…» κατέθεσαν στο δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει. Μάλιστα, έδωσε μία άλλη εκδοχή για το μοιραίο βράδυ καθώς, όπως είπε στο δικαστήριο, υποχρεώθηκε να αμυνθεί όταν η παρέα των νεαρών του επιτέθηκε.

«Όταν είδα την κοπέλα με παντελόνι μου έκανε μεγάλη εντύπωση και είπα “αφού φόρεσαν παντελόνια οι γυναίκες, να βάλουν φουστάνια οι άνδρες” και τότε δέχτηκα επίθεση από τους άνδρες της παρέας. Θεώρησαν ότι τους πρόσβαλα και γι’ αυτό έπεσαν πάνω μου με πρόθεση να με χτυπήσουν. Εγώ δεν ήθελα να σκοτώσω κανέναν αλλά έβγαλα το σουγιά που είχα μαζί μου γιατί φοβήθηκα. Μου επιτέθηκαν τρεις νεαροί άνδρες και εγώ ήμουν μόνος μου και με αυτό τον τρόπο προσπάθησα να αμυνθώ» είπε ο κατηγορούμενος.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας κρίνοντας, ωστόσο, ότι τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής.

Επιπλέον, αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της μέτριας συγχύσεως, της ειλικρινούς μεταμέλειας και της καλής διαγωγής στη φυλακή. Η αναγνώριση όλων αυτών των ελαφρυντικών οδήγησαν, τελικά, το δικαστήριο να επιβάλει στον κατηγορούμενο αγρότη ποινή φυλάκισης τριών ετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook