Μια ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Ένωση Φροντιστών Χανίων – ΟΕΦΕ με την MEMO ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ

Στα Χανιά βρέθηκε σήμερα ο καθηγητής Θεόδωρος Κατσανέβας, ως κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού “Οι σωστές επιλογές επαγγελμάτων”, που διοργανώνει η MEMO Εκπαιδευτική με την Ένωση Φροντιστών Χανίων – ΟΕΦΕ.

Ο κ.Κατσανέβας μαζί με την επιστημονική του ομάδα είναι ιδρυτής του τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Career Gate Test, που αποτελεί ένα από καλύτερα και σταθμισμένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που υπάρχουν αυτή τη στιγμή.

Ως μια από τις πιο κρίσιμες αποφάσεις της ζωής των παιδιών χαρακτήρισε ο κ.Κατσανέβας την απόφαση των παιδιών για επιλογή επαγγέλματος. “Η απόφαση αυτή είναι ακόμα πιο σημαντική από ό,τι στο παρελθόν λόγω και της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια. Οι διορισμοί στο δημόσιο δεν αποτελούν πλέον εφικτή δυνατότητα, κατά συνέπεια η επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού στη νεαρή ηλικία είναι πολύ σημαντική.”

Στην Ελλάδα ο επαγγελματικός προσανατολισμός στη δημόσια παιδεία αποτελεί ένα μικρό παράθυρο, όπως το χαρακτήρισε ο κ.Κατσανέβας. “Δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες που έχουν πέσει στο κενό. Κάποιοι αρμόδιοι έχτιζαν άλλοι όμως κατέστρεφαν. Εμείς, προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό αυτό και το κάνουμε νομίζω με επιτυχία.”

Το Career Gate Test, σύμφωνα με τον κ. Κατσανέβα έχει δοθεί σε περισσότερους από 100 χιλ. χρήστες. “Επιτρέψτε μου να πω πως υπερηφανευόμαστε για το γεγονός ότι κανείς μέχρι σήμερα δεν μας έχει πει ότι έχει γίνει κάποιο λάθος. Είναι έγκυρο, εύχρηστο και δίνει με λιτό και κατανοητό τρόπο όλα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ενός παιδιού και ποια επαγγέλματα του ταιριάζουν.

Από την πλευρά του ο Ιπποκράτης Μανουδάκης, Γενικός Διευθυντής της “MEMΟ Εκπαιδευτικής”, ανέφερε ότι: “Η σημερινή εκδήλωση έχει σκοπό να παρουσιάσει στους μαθητές και γονείς του νομού, ότι υπάρχουν εργαλεία επαγγελματικού προσανατολισμού, αξιόπιστα και σταθμισμένα, που θα τους βοηθήσουν στην απόφασή τους να επιλέξουν τις σπουδές και το επάγγελμα που τους ταιριάζει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Κατσανέβα, που είναι δημιουργός του συγκεκριμένου τεστ και ο οποίος σήμερα μας τιμά ιδιαίτερα με την παρουσία του.

Η ΜΕΜΟ Εκπαιδευτική αποτελεί κέντρο επαγγελματικού προσανατολισμού που διεξάγει το Career Gate Test. Όπως ανέφερε ο κ. Μανουδάκης: “Το Career Gate Test αποτελεί μια νέα εκπαιδευτική προσθήκη στον φορέα μας. Εκτός από την προετοιμασία και εισαγωγή φοιτητών σε Βρετανικά και Κυπριακά πανεπιστήμια, η ΜΕΜΟ Εκπαιδευτική ανέλαβε να εντάξει στα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις υπηρεσίες της, το Career Gate Test εγκαινιάζοντας την επίσημη συνεργασία της με τον κ. Κατσανέβα.”

Η Μυγιάκη Αφροδίτη φιλόλογος και πρόεδρος της ένωσης φροντιστών νομού Χανίων ανέφερε “Η Ένωση Φροντιστών έχει καθιερώσει ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού προκειμένου να στηρίζει τις επιλογές των παιδιών και να τα κατευθύνει σε συγκεκριμένες επιλογές, λαμβάνοντας υπόψη και τον χαρακτήρα των παιδιών, ζώντας καθημερινά με αυτά. Φροντίζουμε ώστε οι ομιλητές να παρέχουν τις σωστές κατευθύνσεις και να τους ενημερώσουν για τα τμήματα, τις σχολές και τον τρόπο για να επιλέξουν σωστά.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook