Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη – Βροχές θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της Κρήτης, χιόνια στα ορεινά και σταδιακή ενίσχυση των Βορείων ανέμων – Η πρόγνωση του μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού για όλη την Κρητη αναμένεται απο αυριο Δευτερα λογω της μετακίνησης ενος Βαρομετρικού χαμηλού απο τα δυτικά συνοδευόμενο απο μετωπική δραστηριότητα. Τα κυρια χαρακτηριστικα του καιρου θα ειναι οι βροχες και τα χιονια στα ορεινα, η σταδιακη ενισχυση των βορείων ανεμων και περισσότερο σημαντικη θα ειναι η πτώση τηε θερμοκρασιας η οποια αναμενεται να υποχωρησει εως και 10 βαθμους Κελσιου,  ως προς τις μέγιστες τιμές των προηγούμενων ημερών.

Για αύριο Δευτέρα αναμένεται ένας καιρός με αυξημένες νεφώσεις και βροχές οι οποίες θα ξεκινήσουν από τη δυτική Κρήτη και πολύ γρήγορα θα επεκταθούν και ανατολικότερα, κατά τόπους και πρόσκαιρα οι βροχές αναμένεται να είναι έντονες. Στα ορεινά, σε μεγάλα υψόμετρα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις στη δυτική Κρήτη με ένταση στα 5 -6 Μποφωρ, στα ανατολικά θα διατηρήσουν αρχικά Νότιες διευθύνσεις εως και τα 4 Μποφωρ, από το μεσημέρι αναμένεται να στραφούν από ΒΔ διευθύνσεις ενισχυομένοι στα 5 -6 Μποφωρ, με ταση ομως για εξασθενηση τις βραδινες ώρες. Η θερμοκρασια θα κυμανθει σε καλα για την εποχη επιπεδα με την ελαχιστη στου 10 βαθμους και τη μεγιστη εως και τους 17 βαθμους Κελσιου.

Την Τρίτη θα αποκατασταθεί το βόρειο ρεύμα, λόγω της διέλευσης του Βαρομετρικού χαμηλού στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ από τα βόρεια αναμένεται η εντονη ψυχρή εισβολή να επεκταθεί εως και το νησί μας. Θα επικρατεί ένας καιρός νεφελωδεις με λίγες βροχές κυρίως στα βόρεια τμήματα του νησιού. Οι άνεμοι ενώ το πρωί της Τρίτης θα φθάνουν τα 3-4 Μποφωρ από Βόρειες διευθύνσεις, από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν στα 5-6 Μποφωρ, ενω εως και τα 7 Μποφωρ θα φθανουν στα πελαγη.  Η θερμοκρασια θα υποχωρήσει σε χαμηλότερα επιπεδα με τη μέγιστη τιμή να φθάνει στους 14 βαθμους Κελσίου.

Από την Τετάρτη εως και την Παρασκευή το πρωί αναμένεται να επικρατήσει ο καιρός του βορείου ρεύματος με αυξημένες νεφώσεις , παροδικες βροχές, ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ισχυρούς βόρειους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας με την ελάχιστη να υποχωρεί έως και τους 6 βαθμους Κελσιου (σε μεγαλύτερα υψόμετρα θα ειναι πολύ χαμηλοτερη), ενώ και η μεγιστη θα κυμαίνεται  στους 8 – 10 βαθμους Κελσιου.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή

Λέκκας Εμμανουήλ
Μετεωρολογος, MSC

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook