Στο Λονδίνο υπό βροχή συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα με σημαίες, έψαλαν τον εθνικό ύμνο και τραγούδησαν τραγούδια για τη Μακεδονία – Στο Μάντσεστερ οργανώθηκε από μια ανεξάρτητη κίνηση μελών της ελληνικής κοινότητας

Συλλαλητήρια κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Λονδίνο και στο Μάντσεστερ. 

Όπως μετέδωσε ο Σκάι, στο Λονδίνο το συλλαλητήριο διεξήχθη από απλούς πολίτες. Συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα με σημαίες, απήγγειλαν τον εθνικό ύμνο και τραγούδησαν τραγούδια για τη Μακεδονία, είπαν συνθήματα και αποχώρησαν ειρηνικά, υπό βροχή.

Η συγκέντρωση στο Λονδίνο διοργανώνεται από τον Μιχάλη Αράπη, Νομικό και Αντιπρόεδρο της Ελληνορθοδόξου Κοινότητας Κάρντιφ και Νοτίου Ουαλίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Ηνωμένου Βασιλείου και την Πρόεδρο του Δρα. Κική Σονίδου. 
Στο Μάντσεστερ οργανώνεται από μια ανεξάρτητη κίνηση μελών της ελληνικής κοινότητας. Οι συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται χωρίς τη συμμετοχή πολιτικών φορέων.

«Σκοπός των συγκεντρώσεων είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας ώστε από το Ηνωμένο Βασίλειο να ακουστεί σε όλη την Οικουμένη ότι η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι πάντα και μόνο Ελληνική! Η ιστορία και το όνομα της Μακεδονίας δεν παραχωρούνται ούτε είναι διαπραγματεύσιμα!» δήλωσαν οι διοργανωτές. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook