Είναι γνωστό ότι έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που θα διεξαχθεί στα μέσα του Μάρτη. Ένα συνέδριο, το οποίο δίνει ελπίδες για μία δυναμική επανεκκίνηση του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου και να εκφράσει πραγματικά την κοινωνία με σύνθεση, πλουραλισμό και πρόγραμμα εξόδου από τα μνημόνια.

Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί πολίτες παρακολουθούν με ενδιαφέρον και προσμονή τις ιδεολογικές και προγραμματικές θέσεις που θα συζητηθούν στο συνέδριο αλλά και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται. Η Κρήτη, στις πρόσφατες εκλογές για αρχηγό της ΔΗ.ΣΥ έδωσε ένα ηχηρό παρόν και ένα μήνυμα προς την Φώφη Γεννηματά. 

Ήταν ένα μήνυμα συμμετοχής στη μεγάλη υποσχόμενη πολιτική και κοινωνική αλλαγή αλλά μάλλον δεν βρίσκει την ανταπόκριση που που της αξίζει. Θα πρέπει να αντιληφθούν τα κόμματα, οι τάσεις και τα αποκόμματα που συμμετέχουν στο Κίνημα Αλλαγής – πλέον –  ότι χωρίς το λαό της Κρήτης, εξουσία δεν βλέπουν. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, ψάχνουν διάφορες αφορμές για να επισκέπτονται την Κρήτη και να οργανώνουν μία σειρά από φανερές και κρυφές συναντήσεις προς εύρεση υποστηρικτών με ειδικό πολιτικό και αυτοδιοικητικό βάρος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε ως “Περιφερειάρχη Κρήτης” το βαρύ πυροβολικό της παράταξης του την Ντόρα Μπακογιάννη, με εντολή να υποστηρίξει και να καθοδηγήσει το δυναμικό της Νέας Δημοκρατίας στην Κρήτη.

Το Κίνημα Αλλαγής έχοντας στην Κρήτη ως μοναδικό βουλευτή τον Βασίλη Κεκγέρογλου , καλείται να συσπειρώσει, να οργανώσει , να ενημερώσει, να καθοδηγήσει και να κάνει διάλογο με όλο αυτό τον κόσμο που συμμετείχε με ελπίδα στις εσωκομματικές εκλογές. Φαίνεται όμως δύσκολο και ανεπαρκές γιατί ο Βασίλης Κεγκέρογλου, εκτός από τα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα έχει να οργανώσει ένα κρίσιμο συνέδριο. Άρα είναι απορίας άξιο γιατί η δημοκρατική Κρήτη απαξιώνεται από το Κίνημα Αλλαγής. Διαπιστώνεται μία έντονη  απαξίωση έμπειρων στελεχών, οι οργανώσεις της ΔΗΣΥ στη Κρήτη έχουν ελλιπή και αποσπασματική ενημέρωση, η καθοδήγηση ανύπαρκτη, η παρουσία στελεχών από την Κρήτη στην Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ελλιποβαρής και τέλος απουσιάζει η σηματοδότηση της υποσχόμενης αλλαγής προς τη βάση δηλαδή το λαό που μοιάζει να είναι αποκλεισμένος.

Βεβαίως κάποιος φταίει γι’ αυτό. Καταρχήν φταίνε οι ηγέτες του Κινήματος Αλλαγής που, παρά την εμπειρία τους, δεν έχουν σταθμίσει σωστά τα σημερινά πολιτικά δεδομένα της Κρήτης. Κατά δεύτερον, η αρχηγός της παράταξης Φώφη Γεννηματά, να αναλύσει και να αξιολογήσει το ρόλο του Διευθυντή του Πολιτικού της γραφείου και Κρητικού , Μανώλη Όθωνα και να επιβεβαιώσει ότι δεν ασκεί  μία στείρα, μικροπολιτική και επικίνδυνη διαχείριση στη Κρήτη. Αυτά προς το παρόν…..

Βιτρούβιος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook